Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010

Καλή Πρωτοχρονιά


Σε


όσους


τους αρέσει ο


ύπνος, αλλά ξυπνούν


πάντα με καλή διάθεση,


όσους χαιρετούν ακόμα με ένα φιλί,


όσους δουλεύουν πολύ, αλλά δεν ξεχνούν


το νόημα της ζωής , όσους κολλάνε στην κίνηση


και βρίσκουν ευκαιρία να τηλεφωνήσουν σε φίλους,


όσους κλείνουν την τηλεόραση για να πουν δυο κουβέντες ,όσους


είναι ευτυχισμένοι ακόμα και όταν καταφέρνουν τα μισά , όσους

τραγουδούν

δυνατά κι ας μην έχουν καλή φωνή ,όσους τα βλέπουν μαύρα μόνο όταν

είναι σκοτάδι ,


όσους έχουν τον ενθουσιασμό ενός παιδιού και την ωριμότητα ενός μεγάλου,


όσους έχουν καταλάβει ότι δεν αγοράζονται όλα με το χρήμα , όσους δεν


περιμένουν τα Χριστούγεννα


για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι,


αλλά προσπαθούν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ


ΟΛΟΨΥΧΑ...


Να περάσετε όμορφα, να χαρείτε το κάθε "τώρα" που σας χαρίζεται..,


όλα εκείνα που κανείς δε μπορεί να σας "κλέψει"..


Γεμίστε τις ψυχές σας με αγάπη, ευαισθησία, αλήθεια και σεβασμό.


Καλή Πρωτοχρονιά πάντα με υγεία!


Σωκράτης - Φωτεινή

Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010

Οι ευχές σας γίνονται πραγματικότηταΛόγω ενεργειακού ανοίγματος στον Ουρανό χάριν στις γιορτινές μέρες που πλησιάζουν από 18/12/10- 28/12/10 ,ότι επιθυμούμε πιο πολύ αποκτάει άλλη ενεργειακή δόνηση και πραγματοποιείται ότι επιθυμoύμε διακαώς.

Με αυτή την σκέψη επικεντρωθείτε, οραματιστείτε και καταγράψτε το σε ένα φύλλο χαρτί(μέχρι 5 ευχές καλά διατυπωμένες και συγκεκριμένες) ,διαλέξτε ένα ιερό μέρος που επιθυμείτε και έχετε εικόνες,τοποθετήστε πάνω στις ευχές ένα κερί(κατα προτίμηση ρεσώ)όση ώρα είστε στον χώρο και να τις μελετάτε όλο αυτό το διάστημα.

Η μελέτη γίνεται ως εξής:

Σκεφτείτε τον εαυτό σας πως συμπεριφερόταν σαν ερωτευμένος/η.
Ότι και να κάνατε ή να λέγατε ένα μέρος της σκέψης σας ήταν στο πρόσωπο που θέλατε νοερά.
Αυτό ακριβώς θα κάνετε και σε αυτή την περίπτωση.

Δίνω ένα παράδειγμα στην διατύπωση των ερωτήσεων που πρέπει να ακολουθήσετε...

Σαν να γράφετε ένα γράμμα...


Προς τον Ανώτερο Εαυτό μου,
. Απολαμβάνω την θεική αφθονία που μου δίδεται .
.Βιώνω την χαρά, την υγεία σε όλα τα επίπεδα
.Βιώνω τον θεικό έρωτα με ένα σύντροφο που με βοηθάει,με στηρίζει, με αγαπάει και να είναι συνοδοιπόρος μου σύμφωνα με το θεικό σχέδιο.
.Είθε να πραγματοποιηθούν όλα τα παραπάνω.
Σ'ευχαριστώ πολύ


Αυτό είναι το δώρο μου για όλους εσάς για αυτές τις γιορτινές μέρες!!!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου 2010

O AH BΑΣΙΛΗΣ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ...

Παραμονές Χριστουγένων -χθες βράδυ- σκηνοθετήσαμε με το Σωκράτη την επίσκεψη του Αη Βασίλη στο σπίτι μας για τα παιδιά. Είχε πολύ πλάκα. Ο Σωκράτης ντύθηκε Άγιος Βασίλης... χο χο χο!!! Έβαλε και μια μαξιλάρα για κοιλιά και ούτε εγώ δεν τον αναγνώρισα... χα χα χα!!!
Αφού βάλαμε λοιπόν νωρίτερα τον Ηλία μου για ύπνο στο δωμάτιό του, μαζί με τα ξαδερφάκια του... 23:55 ξαφνικά άκουσα καμπανάκια έξω απο το μπαλκόνι...
...και τσούουουπ να τον έξω απο το παράθυρο... μα τι τέλεια... ο Αη Βασίλης. Και πριν καλά καλά το πω....
...τσουπ μπήκε στο σπίτι γεμάτος χαρά... "ΧΟ ΧΟ ΧΟ χρόνια πολλά και Καλά Χριστούγεννα" φώναξε με την βροντερή φωνή του...
...και αμέσως σήκωσε το σακί του με τα δώραα που κρατούσε για τα παιδάκια...
Έτρεξα αμέσως και ξύπνησα τον Ηλία...
...και τα ανήψια μου...
...μαστουρωμένα απο τον ύπνο δεν πίστευαν στα μάτια τους. Ο Φράγκυ (δεξια στην εικόνα) φοβήθηκε για μια στιγμή και δεν ήθελε καν να βλέπει... χα χα χα!!!
Την ώρα εκείνη ο Αη Βασίλης είχε σκύψει και τοποθετούσε τα δώρα κάτω απο το δέντρο, ενώ γελούσε κάτω απο τα μούσια του...
Μετά απο αυτό, με αργό βηματισμό ο Αη Βασίλης κατευθύνθηκε προς την έξοδο του σπιτιού, αφού προηγουμένος δοκίμασε και το γάλα που του είχαν αφήσει τα παιδιά στο τραπέζι της κουζίνας.
... κατέβηκε τα σκαλιά...
... και έφυγε απο το σπίτι ...
...τα δώρα των παιδιών που άφησε ο Αη Βασίλης
...πολλα πολλά δώρα...
... και ομορφοστολισμένα δώρα για όλα τα παιδάκια, ακόμα και για τα γειτονόπουλα...
... χαζέψανε τα πιτσιρίκια. Τώρα πιστέψανε στο Αη Βασίλη επιτέλους!!! Το εύχομαι δηλαδή. Το σίγουρο είναι οτι μετά απο εμένα και τον Σωκράτη... τύφλα να έχει ο Φώσκολος... ΧΟ ΧΟ ΧΟ!!!

Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010

Ο Θεός..


ΚΟΙΤΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΤΟΝ ΘΕΟ.

ΚΟΙΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΕΨΟΥ ΤΟΝ ΘΕΟ.

ΚΟΙΤΑ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΤΟΝ ΘΕΟ.

ΚΟΙΤΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟ.

Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου 2010

Χιόνι, κάρτες, κεριά, δώρα, στολισμένα δέντρα...
Όλα αυτά οδηγούν το μυαλό όλων μας χωρίς αμφιβολίες και περιστροφές στα Χριστούγεννα. Σκεφτήκατε όμως ποτέ τι σχέση έχουν τα κεριά με τα Χριστούγεννα και γιατί κάθε χρόνο στολίζουμε ένα δέντρο και ευχόμαστε να χιονίσει;

Στην Βίβλο δεν γίνεται καμία αναφορά ότι υπήρχε χιόνι την νύχτα που γεννήθηκε ο Χριστός και όμως, κάθε χρόνο η ελπίδα πως θα ζήσουμε "λευκά Χριστούγεννα" επανέρχεται! Από που μας ήρθε τελοσπάντων αυτή η τρελή ιδέα πως τα Χριστούγεννα πρέπει να είναι λευκά για να είναι τέλεια; (Γιατί όχι πράσινα; Ή μπλε;)

Το πιο πιθανό είναι η ιδέα αυτή να μεταδόθηκε γύρω στο 1843 όταν ο Άγγλος συγγραφέας Τσαρλς Ντίκενς έγραψε την ίσως πιο διάσημη χριστουγεννιάτικη ιστορία για ένα πάμπλουτο, μα πολύ τσιγκούνη επιχειρηματία και εχθρό των Χριστουγέννων, τον Εμπενίζερ Σκρουτζ.

Την παραμονή των Χριστουγέννων επισκέπτονται τον Σκρουτζ τρία πνεύματα, το πνεύμα των περασμένων, το πνεύμα των παρόντων και αυτό των μελλοντικών Χριστουγέννων. Τα πνεύματα του δείχνουν πως το να έχει φίλους είναι πολύ σημαντικότερο από το να αποκτήσει όλο και περισσότερα χρήματα. Μετά από αυτή την επίσκεψη ο Σκρουτζ αλλάζει εντελώς και δωρίζει πολλά χρήματα και δώρα σε γνωστούς και άγνωστους!

Την εποχή που έγραψε ο Ντίκενς την ιστορία του επικρατούσε στην Αγγλία ένας παγετώνας, η Αγγλία ήταν λοιπόν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα καταχιονισμένη, όπως και το σενάριο του Ντίκενς!

Όταν λοιπόν οι άνθρωποι στα επόμενα χρόνια διηγούνταν αυτή την ιστορία, είχαν πάντα στο μυαλό ότι συνέβηκε τα Χριστούγεννα και μάλιστα σε κατάλευκο τοπίο, γι' αυτό ίσως να επικράτησε η άποψη πως το χιόνι είναι απαραίτητο για ωραία Χριστούγεννα.

Οι χιονάνθρωποι στις χριστουγεννιάτικες κάρτες... είναι απλώς το αποδεικτικό στοιχείο πως θέλουμε τα Χριστούγεννα να είναι λευκά!

Τώρα που μιλάμε για κάρτες... Αυτό το έθιμο να μπλοκάρουμε τις ταχυδρομικές υπηρεσίες ανά το παγκόσμιο στέλνοντας τόνους και τόνους χριστουγεννιάτικες κάρτες στους φίλους και γνωστούς μας κάθε Χριστούγεννα, από που μας ήρθε;

Την ιδέα της χριστουγεννιάτικης κάρτας λέγεται πως είχε ένας Άγγλος δημόσιος υπάλληλος ο οποίος φιλοτέχνησε την πρώτη με ένα φίλο του καλλιτέχνη το 1840.

Την χρονιά αυτή άνοιξε το πρώτο δημόσιο ταχυδρομείο στην Αγγλία μιας και είχαν αρχίσει να φτιάχνονται σιδηρόδρομοι οπότε τα γράμματα και οι κάρτες μπορούσαν να μετακινηθούν πολύ πιο γρήγορα και προ πάντων φτηνά, έτσι ώστε να μπορούν και οι φτωχοί να στέλνουν κάρτες.

Οι εικόνες και τα μοτίβα στις κάρτες, πολλά και διάφορα! Αρχικά διακοσμούσαν τις κάρτες κυρίως η γέννηση του Χριστού αλλά και διάφορα χιονισμένα τοπία, αργότερα γύρω στο 1910-1920 άρχισαν οι κάρτες να αποκτούν κορδέλες και άλλα στολίδια. Σήμερα μπορεί κανείς να βρει κάρτες με την εικόνα της γέννησης του Χριστού, με ευχές σε όλες τις γλώσσες, ακόμη και με ανέκδοτα!

Το στόλισμα ενός δέντρου είναι ένα ακόμη από τα μυστήρια των Χριστουγέννων. Από που λέτε να ξεφύτρωσε;

Οι παγανιστές (φυσιολάτρες, είχαν σαν θρησκεία την λατρεία προς τη μητέρα φύση) στην Ευρώπη χρησιμοποιούσαν πάντοτε κατά τους χειμερινούς μήνες σαν διακόσμηση στα σπίτια τους κλαδιά από δέντρα για να τους θυμίζουν την άνοιξη που πρόκειται να έρθει.

Οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν κλαδιά για διακόσμηση των ναών τους κατά την γιορτή "Σατουρνάλια" και οι Χριστιανοί σαν σημάδι της αιώνιας ζωής με το Θεό.

Το πιο πιθανό είναι το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο να υπήρξε στην Γερμανία, πριν περίπου 1000 χρόνια. Ένας Άγγλος ιερέας επισκέφτηκε μια παγανιστική φυλή στην Γερμανία για να κηρύξει τον Χριστιανισμό, κι όταν είδε πως ετοιμάζονταν να θυσιάσουν ένα μικρό αγόρι σαν δείγμα λατρείας σε μια βαλανιδιά, ξερίζωσε από θυμό το ιερό δέντρο.

Εκεί που ξερίζωσε την βαλανιδιά φύτρωσε ένα έλατο, πράγμα που ο ιερέας εξέλαβε σαν σημάδι της Χριστιανικής πίστης και οι ακόλουθοι του το στόλισαν με κεριά για να μπορεί να κηρύσσει στους παγανιστές και την νύχτα!

Μια άλλη εκδοχή είναι πως τα χριστουγεννιάτικα δέντρα ξεκίνησαν σαν τα δέντρα που παρίσταναν τον κήπο της Εδέμ στα θέατρα που γίνονταν κατά τον Μεσαίωνα για να μαθαίνουν τις ιστορίες της Βίβλου οι αγράμματοι.

Ο μύθος για το πώς ξεκίνησαν οι άνθρωποι να βάζουν τα δέντρα στα σπίτια τους προέρχεται από την Γερμανία. Σύμφωνα με αυτόν μια οικογένεια δέχτηκε τη παραμονή των Χριστουγέννων ένα μικρό ταλαιπωρημένο αγόρι στο σπίτι της και το επόμενο πρωί το αγόρι είχε μεταμορφωθεί στον μικρό Χριστό ο οποίος πρόσφερε στην οικογένεια σαν δώρο ένα κλαδί έλατου. Τώρα, αν ψέματα ή αλήθεια... άγνωστο!

Αρχικά τα έλατα διακοσμούνταν με ειδικά χριστουγεννιάτικα μπισκότα και κεριά που συμβόλιζαν τα αστέρια. Επειδή όμως τα κεριά ήταν πολύ επικίνδυνα, ο Αμερικάνος Μόρις εφηύρε το 1895 τα ηλεκτρικά φωτάκια που χρησιμοποιούμε μέχρι σήμερα.

Εκτός από έλατα χρησιμοποιούνται σε διάφορες χώρες και άλλα δέντρα, όπως για παράδειγμα τα δέντρα μπανάνας και μάνγκο στην Ινδία!

Φτάσαμε στο τελευταίο και ίσως πιο κρίσιμο σημείο των Χριστουγέννων: τα δώρα!

Η ιδέα του να χαρίζουμε διάφορα πράγματα στα αγαπημένα μας πρόσωπα προήλθε από τα δώρα που έκαναν οι τρεις μάγοι στον μικρό Χριστό.

Το Λιβάνι ήταν ένα άρωμα που χρησιμοποιούσαν οι Ιουδαίοι και σαν δώρο συμβόλιζε πως ο Χριστός θα γινόταν αγαπητός.

Το χρυσάφι ήταν το αγαθό των Βασιλιάδων, πράγμα που συμβόλιζε την ιδιότητα ως Βασιλιά που έχει ο Χριστός για τους Χριστιανούς.

Η Σμύρνα ήταν άρωμα που τοποθετούσαν στους νεκρούς για να μυρίζουν ωραία, πράγμα που συμβόλιζε πως ο Χριστός θα υπέφερε και θα πέθαινε.

Τα Χριστούγεννα είναι για τους Χριστιανούς το μεγάλο δώρο που έκανε ο Θεός στην ανθρωπότητα. Έτσι και σήμερα, οι άνθρωποι κάνουν δώρα στα αγαπητά τους πρόσωπα σαν σύμβολο αγάπης.

Με αυτές τις λίγες πληροφορίες για την μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων μπορείτε όχι μόνο να γιορτάσετε αλλά και να εκπλήξετε τους φίλους σας με τις γνώσεις σας!

Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010

Η ΦΑΤΝΗ ΜΑΣ


Αυτή είναι η φάτνη μας... εν φάτνη των αλόγων!!! Είναι τόσο ζωντανή που νομίζει κανείς οτι οι φιγούρες αναπνέουν. Αυτή η φάτνη έχει μεγαααααλη ιστορία. Δυο ολόκληρες μέρες αλονίζαμε την αγορά του Ηρακλείου Κρήτης για να καταλήξουμε σε αυτήν που βλέπετε. Τελικά αυτή ήταν η τυχερή για το δέντρο μας. Ο γιός μου καθημερινά ξαπλώνει μπρούμυτα μπροστά της και την καμαρώνει. Ταξιδεύει με το μυαλό του με τις ώρες. Είναι πολύ ρομαντική φάτνη και γι' αυτό θέλησα να την μοιραστώ μαζί σας. Καλή σας νύχτα...

Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΗ...


Επιτέλους κατάφερα να ολοκληρώσω τον χριστουγεννιάτικο στολισμό στο σπίτι μας. Αυτά τα Χριστούγεννα έχουμε διπλή γιορτή και διπλούς στολισμούς, διότι παράλληλα τρέχουμε και με το γάμο μας. Όμορφες στιγμές φίλες μου και φίλου μου. Φέτος στόλισα το πολύ ψηλό δέντρο μας στις αποχρώσεις του χρυσού. Είναι τέλειο...


Στο ντεκόρ του σαλονιού δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι μάγοι και οι άγγελοι... Κάθε χρόνο τους στολίζω στο μπαρ του σαλονιού. Πολύ μ' αρέσουν...


Κι αυτό επίσης είναι μια άγγελος φωτιζόμενη... αλλάζει διαρκώς χρώματα και δίνει έναν πολύ ρομαντικό τόνο στην εορτινή ατμόσφαιραν του σπιτιού μας...την εχω παντα κοντα μου. Πιστευω ότι μου εκπληρώνει τις επιθυμιες.


Φυσικά όχι μόνο μία, αλλά τρείς κάλτσες του Άγιου Βασίλη κρέμοντε διασπαρτες στο σπίτι. Ο Ηλίας μου πριν καλά καλά κρεμάσω την κάλτσα, έγραψε γράμμα στον Άγιο Βασίλη και το πέταξε μέσα... χα χα χα!!! Αφού με ρωτάει ακόμα και τι ώρα και μέρα θα έρθει... χα χα χα!!! Μέχρι και πόσα δώρα σε αριθμό έχει δικαίωμα να ζητησει απο τον Άγιο Βασίλη διότι οσα δεν του φέρει ο Αγιος Βασίλης θα τα φερουμε εμεις. ΧΟ ΧΟ ΧΟ ΧΟ.


Και ξανά το δέντρο... πολύ όμορφο και ιδιαίτερο για εμάς στο σπίτι. Όλοι μαζί το στολίσαμε και κάθε βράδυ το καμαρώνουμε πάλι όλοι μαζί... αυτά είναι τα Χριστούγεννα...


...δεν σας το είπα; Να και η δεύτερη κάλτσα... είμαι σίγουρη οτι κι αυτή θα έχει ξελαστιχώσει μέχρι την 25η Δεκεμβρίου απο τις πολλές ευχές και επιθυμίες...


ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.... ο Άγιος Βασίλης που κρέμεται στην εξώπορτα... Αυτός τρώει όλο το κρύο, όλο το χαλάζι και όλα τα μποφόρια... τον λυπάμαι και πολλές φορές θέλω να τον βάλω μέσα στα ζεστά...Αυτός ο Άγιος Βασίλης είναι νέο μέλος του σπιτιού. Μου τον αγόρασε ο Σωκράτης μου απο το Χριστουγεννιάτικο παζάρι του χωριού μας... Είναι πολύ γλυκούλης και ταιριάζει και με τις αποχρώσεις του σπιτιού μας... Καλώς όρισε λοιπόν.


χι χι χι... αυτός είναι ο μικρός Άγιος Βασίλης μας, ο οποιός ανεβοκατεβαίνει απο ένα σκοινί τραγουδόντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Σταματάει μόνο όταν τον κλείσεις ή όταν τελειώσουν οι μπαταρίες του...( Αυτον τον ανακάλυψε η αδερφη μου στην αγορα του Ηρακλείου )


...παντού επικρατεί το εορτινό κλίμα. Η γιορτή αυτή είναι για όλους... για μικρούς και μεγάλους. Πάντα νοιώθω απέραντη αγάπη για όλο τον κόσμο τούτες τις μέρες.


Τα κεράκια ήρθαν και αντικατέστησαν τους γλόμπους στο σπίτι... πολύ ρομαντικά βράδια φίλες μου και φίλοι... μα είναι τόσο ματόσο όμορφες αυτές οι μέρες!

Εγώ και ο Σωκράτης σας ευχόμαστε χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος 2011. Να έχεται υγεία, χαρά και ευτυχία στα σπίτια σας και να είμαστε όλοι γεροί να αντιμετωπίσουμε τις όποιες δυσκολίες και εμπόδια. Σας αγαπώ και σας φιλώ όλους...

Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010

ΞΑΝΑ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ


Κρύωσε ο καιρός και επιτέλους μυρίζει Χριστούγεννα!
Χρόνια πολλά και στους Νίκους όλου του κόσμου!
Χρόνια πολλά σε όλους... σε όλους και σε όλους!!! 

Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2010

Θερμές ευχές για Καλά Χριστούγεννα και ένα ευτυχισμένο 2011


Καμπάνες χτυπάνε σε ήχους γιορτινούς...
τα ηχεία παίζουν ήχους μαγικούς...είναι Χριστούγεννα...
Από την κουζίνα μια μυρωδιά που σε μαγεύει...
κι η εικόνα με την μαμά να μαγειρεύει...είναι Χριστούγεννα...
Στο σαλόνι το τζάκι ανοιχτό και δίπλα το δέντρο το ψηλό...ωραία στολισμένο...αχ..είναι Χριστούγεννα...
Το σπίτι στολισμένο ωραία και όλοι εμείς εκεί παρέα είναι Χριστούγεννα....
Παιδάκια ήρθανε πολλά τα κάλαντα να πούνε...
για τα Χριστούγεννα μιλούν που τόσο αγαπούμε...

 Τώρα τα Χριστούγεννα, εύχομαι σε όλους να βρουν το δικό τους "αστέρι" που θα τους οδηγήσει στην εκπλήρωση όλων των προσδοκιών τους.
Το νέο έτος να μας βρει γεμάτους ΥΓΕΙΑ και πραγματική ευτυχία...
Χρόνια γεμάτα νόημα, ανεπανάληπτα και μοναδικά...
Κάθε ευτυχία και κάθε όνειρο ας είναι η καθημερινή σας πραγματικότητα!!

Θερμές ευχές για Καλά Χριστούγεννα και ένα ευτυχισμένο 2011

Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010

ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΒΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟΠΕΤΡΟ

 Πααααααααααα... φίλες και φίλοι του "Σκέψεις..."!!! Όπως βλέπετε ήρθε η μεγάλη παραγγελία για το γάμο μας... ΟΙ ΒΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟΠΕΤΡΟ!!! Σας υποσχέθηκα οτι όλα θα τα μοιραστώ μαζί σας. Μα δεν είναι όμορφη η βέρα; Δεν φαίνεται και τόσο καλά γιατί κουνήθηκαν οι φωτογραφίες... απο χαρά ;)... χι χι χι!!!
 Εδω φαίνοντε οι βέρες και το μονόπετρο μέσα στο κουτάκι.Απο το πρωί κάθομαι και τις κοιτάω μαζί με το Σωκράτη. Άντε να περάσει ο καιρός να μπουν στην ανατομική τους θέση... χα χα χα!!!
 Ε! μια εικόνα με το μονόπετρο μόνο του. Είναι πολύ πολύ όμορφο. Να σας πω την αλήθεια εμένα δεν μ' αρέσει αυτό το έθιμο και ούτε του Σωκράτη, αλλά αφού έτσι έπρεπε να γίνει μου το πήρε ο άντρας μου. Πολύ το αγαπάω γιατί είναι κάτι πολύ συμβολικό τελικά.
Ας το ξαναδούμε άλλη μια... καλό ε; Όμορφο είναι. Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Εγώ σας έβαλα τέσσερεις εικόνες, άρα 4 Χ 1000 = 4000 Λέξεις... ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!! Και μην τα βλέπετε τα χεράκια μου ταλαιπωρημένα... έχω κλείσει ραντεβού για σέρβις :))