Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΕΥΤΥΧΙΑ


Καλησπέρα. Διάβασα στο διαδίκτυο αυτό το κείμενο και θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας, γιατί κάπου οι περισσότεροι συμφωνούμε με αυτές τις σκέψεις για το τι είναι Ευτυχία, ο καθένας μας έχει τον δικό του ορισμό για αυτήν, αλλά τελικά είναι πολύ πιο απλό να τη βρούμε από  ό,τι νομίζουμε...

Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα.
Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά μας δεν είναι αρκετά μεγάλα και όλα θα είναι καλύτερα όταν θα μεγαλώσουν.
Στη συνέχεια αγχωνόμαστε γιατί φτάνουν στην εφηβεία και πρέπει να ασχοληθούμε μαζί τους. Θα είμαστε σίγουρα ευτυχείς όταν θα ξεπεράσουν αυτό το στάδιο.
Λέμε στους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι ολοκληρωμένη όταν ο σύντροφός μας θα αποκατασταθεί, όταν θα αποκτήσουμε ένα πιο ωραίο αυτοκίνητο, όταν θα μπορέσουμε να πάμε διακοπές, όταν θα πάρουμε την σύνταξή μας.
Η αλήθεια είναι ότι η καλύτερη στιγμή για να είμαστε ευτυχισμένοι είναι ΤΩΡΑ.
Αλλιώς πότε ;
Η ζωή μας θα είναι πάντοτε γεμάτη με απογοήτευση. Είναι προτιμότερο να το παραδεχτούμε και να αποφασίσουμε να είμαστε ευτυχισμένοι παρόλα αυτά.
Για πολύ καιρό, στους περισσότεροι από μας, μας φαινόταν  ότι η ζωή μας θα άρχιζε.
Η πραγματική ζωή.
Αλλά υπήρχαν πάντα εμπόδια, μία δοκιμασία να ξεπεραστεί, μια δουλειά να τελειώσει, χρόνος να δοθεί, ένα χρέος να πληρωθεί. Μετά η ζωή θα ξεκινούσε.
Τελικά πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτά τα εμπόδια είναι η ΖΩΗ.
 Και να αντιληφθούμε ότι δεν υπάρχει μονοπάτι προς την ευτυχία.
ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΤΥΧΙΑ.
Λοιπόν, εκτιμήστε κάθε στιγμή.
Σταματήστε να περιμένετε να τελειώσετε το σχολείο, να ξαναγυρίσετε στο σχολείο, να χάσετε 10 κιλά, να πάρετε 10 κιλά, να ξεκινήσετε να δουλεύετε, να παντρευτείτε, να έρθει η Παρασκευή το βράδυ, η Κυριακή πρωί, να αγοράσετε ένα καινούριο αμάξι, να πληρώσετε την υποθήκη σας, να έρθει η άνοιξη, το καλοκαίρι, το φθινόπωρο, ο χειμώνας, η πρώτη του μήνα, η τα μέσα του μήνα, να ακουστεί το τραγούδι σας στο ραδιόφωνο, να πεθάνετε, να ξαναγεννηθείτε ... πριν αποφασίσετε να ΕΙΣΤΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ.
Η ευτυχία είναι ένα ταξίδι, όχι ένας προορισμός.
Δεν υπάρχει καλύτερος χρόνος για να είστε ευτυχισμένοι ....από το ΤΩΡΑ !
Ζήστε και εκτιμήστε την τωρινή στιγμή....
Την τωρινή στιγμή στο γάμο σου, στην σχέση σου, στην σχέση σου με τα παιδιά σου, με την οικογένειά σου, με τους φίλους σου και με τους συνανθρώπους σου... Ευτυχία δεν είναι το χρήμα, δεν είναι η δόξα και η πονηριά μέσα απο την οποία διεκδικείς οτιδήποτε... Αυτοί που πίστευαν οτι με το χρήμα ήταν ευτυχισμένοι... σήμερα με την οικονομική κρίση είναι οι μεγαλύτεροι δυστυχισμένοι.
Ευτυχία είναι αυτό που παίρνεις και σε χαροποιεί αφού έδωσες αυτό που χαροποίησε τους άλλους...

- Η ευτυχία και η ελευθερία μας εξαρτώνται από την προσαρμοστικότητα και την ευκολία μας στην αλλαγή (Βούδας)
- Τα απλά πράγματα φέρνουν τη μεγαλύτερη ευτυχία (Βούδας)
- Χιλιάδες κεριά μπορούν να ανάψουν από ένα κερί και η ζωή αυτού του κεριού δε θα μικρύνει. Όπως το κερί έτσι και η ευτυχία ποτέ δε μικραίνει όταν μοιράζεται (Βούδας)
- Αυτοί που κάτι πάντα τους ανησυχεί, τον κόσμο να χαρούνε δεν μπορούν (Λαο Τσι)

1 σχόλιο:

  1. "Το μονοπατι ειναι η ευτυχια". Πολυ μεγαλη αληθεια αυτη.Οσο δυσευρετη μοιαζει τοσο μπροστα μας ειναι. Στις πιο απλες μας στιγμες. Χαιρομαι πολυ που ανακαλυψα αυτο το ιστολογιο. Καλο μηνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή