Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

8 Μαρτίου: Ημέρα της γυναίκας


Παγκόσμια μέρα της γυναίκας σήμερα.

Γιορτή γι΄αυτές στο δυτικό κόσμο, μέρα αγώνα για τις γυναίκες που ζουν σε δικτατορικά καθεστώτα, άγνωστη έννοια για τις -πολλές- του τρίτου κόσμου.


Στις 8 Μαρτίου του 1857 στη Νέα Υόρκη οι εργαζόμενες γυναίκες ντυμένες στα άσπρα, κάνουν απεργία με αίτημα την ίση αμοιβή με τους άνδρες. Η συγκέντρωση πνίγηκε στο αίμα αλλά ο δρόμος για ίσα διακαιώματα των δύο φύλων άνοιξε, τουλάχιστον στο δυτικό κόσμο.

Το 1910 στην Κοπεγχάγη καθιερώθηκε η 8η Μαρτίου ως παγκόσμια μέρα της γυναίκας. Από τότε γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον πλανήτη είτε σε περιοχές όπου η γυναίκα είναι χειραφετημένη είτε σε περιοχές όπου ζει υπό καταπίεση.


Κυριακή 8 Μαρτίου σε παγκόσμιο επίπεδο γιορτάζεται η ημέρα της Γυναίκας. Και είναι πολύ δίκαια αυτή η τιμή για τις γυναίκες που επαναστάτησαν!!



Προσωπικά δεν συμφωνώ με την συγκεκριμένη ημέρα όπου οι "καταπιεσμένες κακοποιημένες " γυναίκες βρίσκουν την ευκαιρία να νιώσουν ελευθερία για μια φορά τον χρόνο!

Δηλαδή για να βγει από το σπίτι πρέπει να θεσπιστεί ειδική γιορτή για κείνη;


Αυτές οι γιορτές υποβιβάζουν την γυναίκα σαν άνθρωπο και φυσικά υποβαθμίζουν τον ρόλο της στη σύγχρονη κοινωνία.Είναι κάτι αντίστοιχο με την ηλίθια γιορτή των ερωτευμένων.Δηλαδή πρέπει να σου υποδεικνύει πότε θα ερωτεύεσαι πότε θα γιορτάζεις πότε θα αγαπάς και άλλες μ@λ@κίες.

Η συγκεκριμένη γιορτή είναι γιορτή για τα διάφορα μαγαζάκια που πουλάνε λουλούδια "φτηνή" διασκέδαση είδη δώρων και άλλα.


Για μένα η γυναίκα γιορτάζει πάντα γιατί γουστάρει, είναι ανεξάρτητη και όχι ένα ανόητο πλασματάκι που της επιβάλουν γιορτές και διάφορες αηδίες.



Γιατί, η Γυναίκα στην σημερινή εποχή ως μητέρα, ως σύζυγος, ως εργαζόμενη, ως καλλιτέχνης, ως επιστήμων, ως πολιτικός , προσφέρει ύψιστο έργο στην κοινωνία.

Γι αυτό όλες οι γυναίκες την ημέρα αυτή αλλά και KAΘΕ ΜΕΡΑ πρέπει να αισθάνονται υπερήφανες και να υπερασπίζονται το έργο τους.


ΧΑΡΙΣΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΜΗ ,ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ. ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑ .

6 σχόλια:

  1. Καμία επανάσταση, αν κανείς το δει μακροπρόθεσμα, δεν εφερε το επιθυμητο αποτέλεσμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις αναγεννήθηκαν περισσότερα προβλήματα. Η γυναίκα σήμερα έγινε περισσότερο δούλα απο ποτέ. Έχασε την αξιοπρέπεια της, τον ρόλο που της εδωσε η ίδια η φύση. Η επανάσταση των γυναικων για ισα δικαιωματα ήταν πολιτικό σχέδιο... που μακροπρόθεσμα θα δημιουργούσε την εξασθένηση του αντρικού φύλου (που σημερα βιώνουμε) και ταυτόχρονα την εξασθένηση της φυσικής γυναικίας μήτρας που θα οδηγούσε στην υπογεννητικότητα (που βιώνουμε επίσης σημερα). Σήμερα η γυναικεία μήτρα έχει αντικατασταθεί απο τους κλώνους μέσω τεχντητής μήτρας ή απο τα γνωστα πλεον βλαστοκύτταρα. Η φύση της γυναικας ειναι σεμνή. Μετά την ισοτητα, η γυναικα λεηλατηθηκε και απογυμνωθηκε ηθικα. Αυτη ειναι η πραγματικοτητα. Τα παιδια δεν βλέπουν την εργαζομενη μαμα και έτσι αυτοματως καταληγουν στους Παιδικους Σταθμους. Έσπασε μακροπροθεσμα ο γερος κρικος της οκογενειας που λεγεται γυναικα-μητερα. Η νομοθεσία θα έπρεπε να ηταν υπέρ των γυναικων όσον αφορα στην οικονομικη της ανεξαρτησια. Η γυναικα κατ' εμε δεν πρεπει να δουλευει αλλα να παιρνει μηνιαίο επίδομα επειδη ακριβως ειναι γυναικα. Το επιδομα θα μεγαλωνει ανα παιδι. Εαν δεν δουλευαν οι γυναικες σημερα και καλυτερες μητερες θα ηταν, αλλα και θα ειχαμε λυσει το προβλημα της ανεργιας. Ειμαι υπερ της ισοτητας των δυο φύλων, αλλα με τον σωστο τροπο οπως δηλ. σας προανεφερα). Τωρα, οσον αφορα στην γιορτη της γυναικας... τα παντα γινοντε για εμπορικους λογους, όπως και η γιορτη των ερωτευμενων κτλ. αμερικανικες παπαριες...
    (xoy)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάπου υπάρχει μια αλήθεια στο λόγο του Ανώνυμου(θα προτιμούσα εφ'οσον έχεις λόγο και τον υπερασπίζεσαι να βγαίνεις με όνομα).Η ισότητα έδωσε την ευκαιρία σε πολλές γυναίκες να ευνουχίσουν και να πάρουν σημαντικά δικαιώματα αντρών κάνοντάς τους άβουλα όντα.Στο χέρι κάθε γυναίκας είναι ν'αναλογιστεί πιος είναι ο ρόλος της και να κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα στα δύο φύλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς κ. zoyzoy... από τον παραπάνω ανώνυμο...
    Δεν έχω πρόβλημα να δημοσιεύσω το ονομα μου. Άλλωστε οι απόψεις μου είναι λογικές, δίκαιες και ξεκάθαρες. Είμαι ο ακόλουθος λοιπόν:

    Αντωνακάκης Ε. Σωκράτης
    Γενικός Χειρουργός Χανίων Κρήτης
    Πρόεδρος Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. Χανίων Κρήτης
    Περιφερειάρχης ΛΑ.Ο.Σ. Κρήτης

    Οι γυναίκες zoyzoy πρέπει να παραμείνουν γυναίκες. Το Δημοκρατικό Κράτος βέβαια, θα πρέπει να τους δώσει την μονόδρομη επιλογή- απόφαση στο να επιλέξουν τι θέλουν. Δηλαδή, "θέλετε το επίδομα γυναίκας και να καθήσετε να απολαύσεται την ζωή σας σαν γυναίκες ή μητέρες (επίδομα της τάξεως των 800 ευρώ και αύξηση 200 ευρω ανά παιδί και φυσικά φοροαπαλλαγή)ή να γίνει η δούλα του συστήματος και να λέγεται άνεργη όταν δεν θα έχει δουλειά (διοτι απο την στιγμη που θα επιλέξει να εργαζεται, δεν θα παίρνει επιδόματα ποτέ)ή να δουλεύει 8ωρα ή 12ωρα ή να απεργεί οταν δεν τους πληρώνει η Κυβέρνηση; Θα διαλέξουν και θα πάρουν...
    Χάρηκα πολύ
    Φωτεινή... πολύ καλή ανάρτηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. EGW PROSWPIKA HMOYN KAI THA EIMAI YPER THS ISOTHTAS TWN DYO FYLLWN ALLA THEWRW PWS TO NA KATALYTHEI KATHE PROTYPO KAI KATHE ISOROPIA DEN EINAI KAI OTI KALYTERO!DYSTHXWS SYMVAINEI!DE KSERW POIOS THELEI TH GYNAIKA NA ´´ANTRIZEI´´ EGW PANTWS OXI! H GYNAIKA DIKAIOYTAI NA EXEI AYTA POY EXEI KI ENAS ANTRAS,SE POLLOYS TOMEIS MALISTA OTAN ANALAMVANEI POSTA TA KATAFERNEI POLY KALYTERA ALLA KAPOY EKEI VRISKETAI TO ORIO KAI ATYXWS.....POLLES TO KSEPERNOYNE.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή