Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Η ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ


Τα Χριστούγεννα δεν αποτελούν μόνο μια οικογενειακή γιορτή, όπως συνηθίζεται, αλλά γιορτή που αφορά τον περίγυρό μας, την γειτονιά μας. Τι Χριστούγεννα θα ήταν αυτά χωρίς την συμμετοχή των γειτόνων μας; Τα Χριστούγεννα σμίγουν τον κόσμο, δεν τον κλείνουν μέσα. 
Κι όμως, με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα, η ταπείνωση, η ντροπή, η κατάθλιψη  και η κακοκεφιά θα κλείσουν χιλιάδες οικογένειες εντός των τεσσάρων τοίχων. Κατά την άποψή μου… κακώς. Από την άλλη όμως τι να κάνουν και οι άνθρωποι που υποφέρουν αυτό το διάστημα; 
Βλέπω την εικόνα της ανάρτησης και μου φαίνεται σαν παραμύθι. Κι όμως λίγα χρόνια πριν η εικόνα αυτή αφορούσε όλες τις γειτονιές. Η χαρά, η καλοσύνη, το κέφι, τα χαμόγελα, η ζωντάνια… όλα αποτελούνταν στο πακέτο «Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά».  Που τέτοια χαρά σήμερα; Που τέτοια διάθεση; Σήμερα ο κόσμος κρύβεται. Ούτε καν μπαίνουν στην διαδικασία να στολίσουν τις αυλές ειδικά αν τα παιδιά έχουν μεγαλώσει. Κρίμα. Πιστεύω πως όλοι θα έπρεπε να πάνε κόντρα στο απάνθρωπο ρεύμα των πολιτικών. Θα έπρεπε όλοι μαζί –έχοντες και μη- να γίνουμε «ένα» και να βιώσουμε και τα φετινά Χριστούγεννα με χαρά και ευτυχία. Άλλωστε, εάν δεν κάνουμε και κάτι… τι θα κερδίσουμε; Τίποτα. 
Δεν χρειάζεται μόνο χρήμα για να περάσεις καλά. Χρειάζεται πάνω απ’ όλα καλή διάθεση. Γυρίστε την πλάτη σας στο χρήμα και όλα θα πάνε καλά. Σκεφτείτε το. Αφήστε όλα όσα σας στενοχωρούν και κάντε κάτι για εσάς και την ψυχολογία σας. Προσπαθήστε να υποτιμήσετε την έννοια του χρήματος. Υπάρχει Θεός… ας περάσουμε όλοι κι αυτή την δοκιμασία… υπάρχουν και χειρότερα όπως η αρρώστια, ο καρκίνος κ.ο.κ. Ας ομορφύνουμε ξανά τον περίγυρό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου