Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Η ζωή μας είναι όμορφη, αρκεί να την ανακαλύψουμε.



Σήμερα είχε μια υπέροχη και ηλιόλουστη μέρα… κάτι παραπάνω από Άνοιξη. Πήγα με το Σωκράτη στην δουλειά και αφού σχολάσαμε πήγαμε ένα μεσημεριανό περίπατο στην φύση. Φυσικά χάρηκαν και τα σκυλιά μας, καθότι είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν σε καινούργια μονοπάτια.




Τι όμορφη που είναι η φύση! Τι αγχολυτική! Πω πω φίλες μου και φίλοι… δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο όμορφα ήταν. Περπατάς μέσα στην απόλυτη ηρεμία. Μυρίζεις το χώμα, τα πεύκα, το θυμάρι. Περπατάς και το μόνο που ακούς είναι τα ίδια σου τα βήματα και το κελάιδισμα των πουλιών. Όπου και να κοιτάξεις κάτι όμορφο θα παρατηρήσεις… μα τα χρώματα, μα τα αγριολούλουδα, μα ακόμα και η μορφή που παίρνει ο κάθε βράχος. Φτιάχνει η διάθεσή σου.
Τελικά ο άνθρωπος είναι γεννημένος για να ζει όχι κοντά αλλά μέσα στην φύση. Ο άνθρωπος που ζει μακριά από την φύση χαλάει μακροπρόθεσμα, αλλάζει χαρακτήρα… φεύγει από την πορεία του χωρίς να το καταλάβει. Καμιά φορά αναρωτιέμαι πώς κατάντησε η ανθρωπότητα έτσι ή μάλλον πως μας κατάντησαν έτσι οι κυβερνήσεις. Από την ημέρα που ο άνθρωπος έχασε την ηρεμία του… όλα χάλασαν. Είμαι χαρούμενη που ζω σε νησί και μάλιστα μέσα στην φύση. Απολαμβάνω την κάθε στιγμή, την κάθε λεπτομέρεια.


Η ζωή μας είναι όμορφη, αρκεί να την δούμε όμορφη και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να γίνει όσο το δυνατόν πιο όμορφη. Περπατώντας σήμερα φωτογράφησα κάτι αγριολουλουδάκια που είχαν φυτρώσει στη μέση του δρόμου (εικόνες) και είπα μέσα μου πόσο σημαντικά είναι αυτά τα λουλουδάκια όταν τα παρατηρήσεις και πόσο ασήμαντα γίνονται αν αδιαφορήσεις γι’ αυτά. Πιστεύω ότι αυτά τα λουλουδάκια φύτρωσαν από τον Θεό για να δώσουν ομορφιά. Η ομορφιά δημιουργεί γαλήνη, η γαλήνη προσφέρει χαρά και ψυχική ηρεμία.
Δυο τόσο μικρά αγριολούλουδα, εκπέμπουν μεγάλη ομορφιά και χαρά στον άνθρωπο. Δίνουν χρώμα στην ζωή μας… στην προκειμένη περίπτωση μπλε και κίτρινο. Πανέμορφα. Αν δεν τα παρατηρούσα, θα αναρτούσα σήμερα γι’ αυτά; Η απάντηση είναι όχι. Άρα, η ζωή μας χαρίζει κάθε στιγμή όμορφες εικόνες, αρκεί να τις προσέξουμε και να μην τις προσπεράσουμε.
Σκεφτείτε αυτά που είπα και θα δείτε ότι έχω δίκιο. Σας εύχομαι να είστε πάντα καλά και χαρούμενοι και να έχετε πάντα  τα μάτια σας ανοιχτά για να βλέπεται τις όμορφες εικόνες που σας χαρίζει ο Θεός καθημερινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου