Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Τα διάφορα είδη ονείρων



Όλα μας τα όνειρα μπορούν να διαχωριστούν σε 13 βασικά είδη. Γνωρίζοντας το είδος τους, μπορούμε να τα ερμηνεύσουμε ορθότερα και πιο ολοκληρωμένα, καθώς επίσης να τα εκμεταλλευτούμε για την ψυχολογική μας υγεία ανάλογα
Αυτά τα είδη είναι τα εξής:
Δαιμόνια Όνειρα:
Πρόκειται για όνειρα στα οποία βλέπουμε ότι πολεμάμε "κάτι"(που μπορεί να είναι οτιδήποτε, μα πάντα μας προκαλεί μια "απόκοσμη" αίσθηση) και τελικά βγαίνουμε νικητές ή ξυπνάμε λίγο προτού ηττηθούμε. Είναι όνειρα που προκαλούν πολύ αγωνία και συχνά συνοδεύονται από οργή. Αν και συνηθίζεται να ερμηνεύονται -από τους μυστικιστές- ως πραγματικές μάχες με κάποια οντότητα στο αστρικό πεδίο, η αλήθεια είναι πως αυτή η περίπτωση είναι πολύ σπάνια. Συνήθως, πρόκειται για μάχη με τον ίδιο μας τον εαυτό -για προσωπικά "δαιμόνια" δηλαδή(εξ'ου και η ονομασία τους)
Επαναλαμβανόμενα Όνειρα:
Πρόκειται για εκείνα τα όνειρα που τα βλέπουμε και τα ξαναβλέπουμε απαράλλαχτα ή με ελάχιστες διαφοροποιήσεις. Αν και συνήθως είναι εφιάλτες, δεν αποκλείονται τα ευχάριστα επαναλαμβανόμενα όνειρα. Όμως, το ότι το υποσυνείδητο επιμένει να προκαλεί το ίδιο όνειρο, είτε είναι δυσάρεστο είτε όχι, σημαίνει ότι υπάρχει κάτι βαθιά μέσα μας το οποίο αναζητά αναγνώριση από το συνειδητό. Καλό είναι λοιπόν να προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε αυτά τα όνειρα και στην συνέχεια να πράξουμε ανάλογα.
Επικά Όνειρα ή Ζωντανά Όνειρα:
Πρόκειται για όνειρα που είναι πολύ έντονα (ζωντανά) και πολύ μεγάλα σε διάρκεια. Παρόλη την ζωντάνια τους και την πεποίθηση που μας προκαλούν ότι πρόκειται για Προφητικά Όνειρα, τα Επικά Όνειρα δεν φέρουν κανένα μήνυμα για το μέλλον. Πρόκειται για βαθιά μηνύματα ή/και ανάγκες του υποσυνείδητου, που έχουν φτάσει... στα όρια ανοχής τους. Μ’ άλλα λόγια, όταν βλέπουμε ένα Επικό Όνειρο, οφείλουμε στον εαυτό μας να το αποσυμβολίσουμε και να βρούμε την πηγή του, διότι αλλιώς σύντομα θα υποστούμε τις επιπτώσεις του στην ψυχολογία μας.
Εφιάλτες:
Πρόκειται για τα άσχημα όνειρα που μας προκαλούν αισθήματα φόβου, άγχους, οργής ή/και λύπης. Η πηγή των εφιαλτών είναι συνήθως τα καθημερινά γεγονότα/επιρροές που μας έχουν προκαλέσει αυτά τα συναισθήματα. Σε άλλες περιπτώσεις, πρόκειται για υποσυνείδητες φοβίες που εκφράζονται μέσα από τα όνειρα. Όταν ο ίδιος εφιάλτης επαναλαμβάνεται, είναι καλό να αναζητήσουμε την πηγή του, ώστε να λύσουμε το πρόβλημα και να απαλλαχθούμε από την επανεμφάνισή του.
Ημερήσια όνειρα:
Πρόκειται για τα όνειρα που κάνουμε όλοι κατά την διάρκεια της ημέρας, ενώ είμαστε ξύπνιοι, αλλά απορροφούμαστε τόσο πολύ στα όνειρά μας (που είναι ουσιαστικά οι επιθυμίες και η φαντασία μας) που για λίγα λεπτά αποκοπτόμαστε από το γύρω περιβάλλον. Μερικές φορές μάλιστα, είναι τόσο ζωντανά, που για λίγες στιγμές αφότου "ξυπνήσουμε", αναρωτιόμαστε εάν πράγματι συνέβησαν τα όσα βλέπαμε.
Θεραπευτικά Όνειρα:
Πρόκειται για όνειρα που μας προειδοποιούν για την υγεία του σώματός μας, όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Συνήθως εκφράζονται με πόνο, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο. Χαρακτηριστικό θεραπευτικό όνειρο, είναι όταν βλέπουμε να πέφτουν τα δόντια μας, που-αν και έχει ερμηνευτεί με πάμπολλους τρόπους- συνήθως μας προειδοποιεί για προβλήματα στα δόντια. Άλλο χαρακτηριστικό θεραπευτικό όνειρο, είναι όταν βλέπουμε κάποιος να μας χτυπάει σε συγκεκριμένο σημείο του σώματος. Καλού-κακού, ας επισκεφτούμε έναν γιατρό για το συγκεκριμένο σημείο.
Κριτικά Όνειρα ή Όνειρα "Σκιές":
Πρόκειται για όνειρα στα οποία βλέπουμε να έχουμε πάει πίσω στον χρόνο, έχοντας όμως την παρούσα συνείδηση και μνήμη. Άλλοτε εξελίσσονται όμορφα και άλλοτε σε εφιάλτες. Στην πρώτη περίπτωση, πρόκειται για όνειρα μέσα από τα οποία το υποσυνείδητο, προσπαθεί να μας θυμίσει κάτι ωφέλιμο στον χαρακτήρα μας το οποίο έχουμε ξεχάσει. Στην δεύτερη περίπτωση, το υποσυνείδητο μάς γυρνά πίσω, στην "στιγμή γέννησης" κάποιου ελαττώματος ή φοβίας μας, με σκοπό να το πολεμήσουμε και να το εξαφανίσουμε.
Μέσα Όνειρα ή αλλιώς "Όνειρα μέσα σε Όνειρα":
Πρόκειται για όνειρα στα οποία βλέπουμε ότι ξυπνάμε και νομίζουμε ότι έχουμε ξυπνήσει, ενώ στην πραγματικότητα συνεχίζουμε να κοιμόμαστε και να ονειρευόμαστε. Αυτά τα όνειρα δεν υποδηλώνουν τίποτε άλλο πέρα από την μετάβαση από την κατάσταση REM (Rapid Eye Movement, που υποδηλώνει τον πολύ βαθύ ύπνο) σε πιο ελαφρύ ύπνο. Γι αυτό συνήθως, δεν θυμόμαστε πολύ καλά το πρώτο μέρος του ονείρου (δηλαδή αυτό προτού «ξυπνήσουμε») αλλά το δεύτερο.
Όνειρα "Φάρσες":
Όπως ορίζει και η ονομασία τους, πρόκειται για όνειρα που δεν σημαίνουν τίποτα ούτε φέρουν κάποιο μήνυμα. Είναι απλές επιρροές από τα γεγονότα της ημέρας που πέρασαν ή ακόμα και... από την ταινία που είδαμε προτού πέσουμε για ύπνο. Αυτά τα όνειρα, τα βλέπουμε ή λίγο μετά που αποκοιμιόμαστε ή λίγο πριν ξυπνήσουμε.
Προφητικά Όνειρα ή Διαισθητικά Όνειρα:
Όπως ορίζεται και από το όνομα που τους έχει δοθεί, πρόκειται για όνειρα που μας πληροφορούν για μελλοντικά γεγονότα. Τα πιο συνηθισμένα, αφορούν απλά γεγονότα του άμεσου μέλλοντος.
Συνειδητά Όνειρα:
Αυτά τα όνειρα συμβαίνουν συνήθως είτε λίγο μετά αφ’ ότου πέσουμε για ύπνο ή λίγο προτού ξυπνήσουμε (εάν έχουμε "χορτάσει" ύπνο). Αυτό που συμβαίνει, είναι ότι κάποια στιγμή μέσα στο όνειρο, συνειδητοποιούμε ότι ονειρευόμαστε. Συνήθως, την ίδια στιγμή ξυπνάμε, εκτός εάν εξασκηθούμε στο να παραμένουμε σ’ αυτήν την κατάσταση, ελέγχοντας την έκβαση του ονείρου.
Τηλεπαθητικά Όνειρα:
Πρόκειται για όνειρα τα οποία μας δείχνουν το τι συμβαίνει ακριβώς εκείνη την στιγμή που κοιμόμαστε, κάπου αλλού ή σε κάποιον άλλο. Επίσης, μια μάλλον σπάνια περίπτωση, είναι να ονειρευόμαστε ότι ονειρεύεται την ίδια στιγμή, ένα πολύ κοντινό μας πρόσωπο.

ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ


1. Πριν πάτε για ύπνο τη νύχτα, πείτε στο υποσυνείδητο σας το πρόβλημα που θέλετε να επεξεργαστείτε. Εάν έχετε συνειδητοποιήσει ότι έχετε ένα δάσκαλο, ένα φύλακα άγγελο ή μια υπερφυσική δύναμη που σας προστατεύει, ζητήστε τους να σας βοηθήσουν να βρείτε μια απάντηση.

2. Αναπτύξτε τη συνήθεια να καταγράφετε κάτι, κάθε μέρα μόλις ξυπνάτε. Όλες οι νέες συνήθειες χρειάζονται περίπου 21 μέρες για να αναπτυχθούν, γι' αυτό συνηθίστε τον εαυτό σας να καταγράφει κάτι για 21 μέρες. Ακόμα κι αν δεν θυμάστε τα όνειρα σας, γράψτε κάτι αμέσως μόλις ξυπνήσετε. Να θυμάστε ότι τα συναισθήματα, είναι εξίσου σημαντικά για την ερμηνεία των ονείρων, όσο είναι οι εικόνες και οι λέξεις. Στην πραγματικότητα αποκαλύπτουν ένα μεγάλο μέρος από το όνειρο. Το ιδανικό είναι να ξυπνάτε, γνωρίζοντας την ερμηνεία του ονείρου. Αλλά αν τίποτα απ' αυτά δεν σας συμβαίνει, τότε γράψτε κάτι, έστω και πολύ απλό όπως, “δεν θυμάμαι κανένα όνειρο μου σήμερα”. Ό,τι γράφετε δεν είναι τόσο σημαντικό όσο η ίδια η πράξη του ότι γράφετε, επειδή έτσι ασκείτε το υποσυνείδητο σας να σας δίνει κάτι για να γράψετε.

3. Να έχετε πάντα ένα μολύβι κι ένα τετράδιο ή ό,τι άλλο σας διευκολύνει (π.χ. μαγνητόφωνο), δίπλα στο κρεβάτι σας. Ειδικά όταν αρχίζετε να αναπτύσσετε τη μέθοδο να θυμάστε τα όνειρα σας, χρειάζεται να τα καταγράφετε αμέσως μόλις ξυπνάτε. Τα όνειρα γλιστρούν γρήγορα έξω από τη μνήμη, συχνά μέσα σε δευτερόλεπτα αφότου ξυπνήσουμε.

4. Ασκείστε τον εαυτό σας να ξυπνάει πριν από το ξυπνητήρι. Το σοκ από τον ήχο του ή η μουσική και η ομιλία του ραδιοφώνου, μπορούν να είναι η αιτία να ξεχάσετε αυτό που ονειρευόσαστε όταν ξυπνούσατε. Με το να δώσετε στον εαυτό σας την εντολή να ξυπνήσει κάποια συγκεκριμένη ώρα, κάνετε το υποσυνείδητο σας να σας ξυπνήσει μερικά λεπτά πριν από το ξυπνητήρι.

5. Προσπαθήστε να θυμηθείτε τα όνειρα σας μετά από έναν υπνάκο - βάλτε ένα ξυπνητήρι 20 ή 30 λεπτά αφού ξαπλώσετε. Παρ' όλο που αυτό φαίνεται να αντιφάσκει με τα προηγούμενα, ωστόσο ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Μερικές από αυτές τις τεχνικές, μπορεί να μην ισχύουν για όλους.

6. Δώστε εντολή στη μνήμη σας να επαναφέρει την ανάμνηση των ονείρων σας μόλις ξυπνήσετε. Κι αυτό είναι επίσης μια άσκηση. Πρέπει να τη δουλέψετε καλά, προτού την κατακτήσετε. Σκεφτείτε τη μνήμη σας σαν ένα μυ που πρέπει να ασκηθεί για να δυναμώσει. Πραγματικά αυτό συμβαίνει κατά τη διάρκεια της νύχτας, εάν το επαναλαμβάνετε συστηματικά.

7. Εάν οι παραπάνω τεχνικές δεν “πιάνουν σε σας”, δοκιμάστε την αντεστραμμένη ψυχολογία. Δώστε στον εαυτό σας την οδηγία να μη θυμάται κανένα όνειρο. Μερικές φορές το υποσυνείδητο είναι “διεστραμμένο” και αρνείται να κάνει ό,τι του λέτε. Γι' αυτό πείτε του να μην κάνει αυτό που πραγματικά θέλετε να κάνει.

8. Διαβάστε κάτι πνευματικό πριν κοιμηθείτε. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ανάδυση κάποιων αναφορών του υποσυνείδητου χώρου, σχετικών με την καθημερινή σας ζωή, που γεμίζουν ενδεχομένως τα ονειρικά σας μηνύματα και που θα σας βοηθήσουν να τις χειριστείτε.

9. Πριν πάτε για ύπνο, σιγοτραγουδήστε μια ιερή λέξη, για να αφυπνίσετε την ετοιμότητα σας, όπως: Αμήν, Ομ, Μάνα, Χου. Το ίδιο μπορεί να εφαρμοστεί και για την προηγούμενη τεχνική αρ. 8.

10. Εάν τελικά θυμηθείτε ένα συναίσθημα και δεν έχετε καμιά άλλη ανάμνηση ονείρου, προσπαθήστε να φανταστείτε μια κατάσταση που θα μπορούσε να σας δημιουργήσει αυτό το είδος συναισθήματος. Σ' αυτή την περίπτωση, προσπαθήστε να βρείτε τα ίχνη μνήμης του ονείρου σας. Κάτι που φαντάζεστε, μπορεί να φέρει πίσω ένα κομμάτι του ονείρου.

11. Προσπαθήστε να φανταστείτε μια ευχάριστη ή συνηθισμένη έκφραση για ποικίλες συγκινήσεις και εμπειρίες. Με το να φαντάζεστε πώς μπορείτε να εικονοποιήσετε αυτές τις εκφράσεις, μπορεί να συλλάβετε μια ανάμνηση ενός περασμένου ονείρου.



16 σχόλια:

  1. διαβαζα και χαμογελουσα.... πολλα απο αυτα τα εφαρμοζω εδω και χρονια...
    επιτελους διαβασα για το 21 .... το λεω εδω και χρονια και με κοροιδευουν ...
    επισης να συμπληρωσω στο 9...... το πατερ υμων... ειναι μια απο τις πιο δυνατες προσευχες... εχει θετικους κραδασμους.... και σε ηρεμει αφανταστα.... το εμαθα πριν κανενα χρονο .... ειχα να το πω απο παιδι .... το δοκιμασα ... και ειναι αληθεια :))

    καλο βραδυ :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως γιαυτό κάνανε την προσευχή τους παλιά;
    Τώρα με το άγχος της καθημερινότητας, ούτε αυτό δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε,με το που πέσει το κεφάλι στο μαξιλάρι ξεραινόμαστε.
    Φωτεινή μου καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με την τρεχάλα που εχω καθημερινά άντε να θυμηθώ όλα αυτά.

    Του "Πάτερ Ημών" βέβαια είμαι κάθε βράδυ.

    Καλή Κυριακή.

    Κώστας
    vloutis.wordpress.com
    vloutis.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. λυπαμε πολυ αλλα ελαχιστες φορες εχω θυμηθει τα ονειρα που βλεπω.δεν ξερω γιατι αλλα αυτα που θυμαμαι αν με ρωτησεις μπορει να σου τα πω και τωρα.δλδ δεν τα ξεχναω σχεδον ποτε.το μονο μου παραπονο ειναι οτι δεν μπορω να θυμηθω αν ειδα ονειρα με αγαπημενα προσωπα που εχουν φυγει απο την ζωη.θα ηθελα πολυ να τους δω εστω και στο ονειρο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα Φωτεινή.
    Πολύ καλή η ανάρτησή σου.Πιστεύω ότι θα με βοηθήσει να αρχίσω πάλι να θυμάμαι τα όνειρά μου,επειδή τελευταία δεν θυμάμαι τίποτα.
    Ίσως φταίει το σόκ πού έπαθα πρίν από περίπου 2 μήνες με τον πρώην.
    Θα ακολουθήσω κατα γράμμα τις συμβουλές σου και είθε να γίνει κάτι.
    Σέ ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες.
    Καλό απόγευμα,νά είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ονειρο

    και να…

    που στεκόμαστε πάλι στην αρένα,
    από εκεί που διαξιφιστικά
    δώσαμε την πρόσκληση στην πρόκληση
    της αιωνιότητας

    τα ξίφη ακονίζονται ξανά
    …ετοιμοπόλεμη αγάπη μου
    …έρωτά μου ριψοκίνδυνε
    ο λαβωμένος φόβος σου πάλι ξαναχτυπά

    λόγια μεθυσμένα στην γλώσσα σου παραπατούν
    ψεύτικο μίσος το βλέμμα σου αφορίζει
    οι δυσπιστίες που μέσα σου χορεύουν
    κακία ολοένα μου κρατούν

    ναι, να παλέψω με το ψέμα
    να κερδίσω την αλήθεια
    ναι, να σκοτώσω και το μίσος
    την αγάπη να τη σώσω

    ναι, να πεθάνω να χαρώ
    αλλά να ξέρεις σ’ αγαπώ
    να με διώξεις να χαρείς
    τον κόπο αν άξιζε να δεις

    και ας σε βλέπω να γελάς
    μόνο στα όνειρά μου
    μόνο δε θέλω να πονάς
    γιατί πονά η καρδιά μου

    μη μ’ αφήσεις να χαθώ
    στην ομίχλη μακριά σου
    άσε με να σε προσέχω
    να χαϊδεύω τα μαλλιά σου

    άσε τη σκέψη μου σε σένα
    τριγύρω σου να τριγυρνά
    σα πεταλούδα του χειμώνα
    που δεν υπάρχει πουθενά

    τα όνειρά μου σε γνωρίζουν
    όνειρα αληθινά
    σε έχω δει εδώ και χρόνια
    και σε παίρνω αγκαλιά

    [ΧΟΥ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί πρέπει να θυμόμαστε τα όνειρά μας; Ας καταλάβουμε πρώτα την πραγματικότητα και μετά βλέπουμε τι θα γίνει με τα όνειρα. Άλλωστε όμορφη πραγματικότητα=όμορφα όνειρα, άσχημη πραγματικότητα=ασχημα όνειρα. Όνειρο είναι το μπλοκ σου με τα πολλά αστεράκια. Όποτε βγαίνω απο το ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ και μπαινω στο δικό σου μπλοκ... επικρατεί η απόλυτη ηρεμία... χα χα χα. Σε μένα γίνεται χαμός και φασαρία, σε σενα εκκλησία... χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απ' ότι διαπιστώνω στο προηγούμενο σχόλιο μου -αν
    και καθαρά εμπειρικό-δικαιώθηκα αρκετά.
    Απλά να προσθέσω πως πιστεύω ότι αυτά
    τα όνειρα που έχουν εξαιρετική και επείγουσα
    σημασία για την ψυχική μας υγεία θα επαναλαμβάνονται
    τακτικά και ξεκάθαρα .
    Παρόλα αυτά το άτομο που ζει μέσα σε μια Α συναισθηματική
    κατάσταση μοιάζει με το ψάρι στο νερό.
    Δύσκολα μπορεί να κάνει την υπέρβαση να δει τον έξω κόσμο.Για τον συνειδητοποιημένο άνθρωπο που γνωρίζει ήδη τις αδυναμίες του και τα προβλήματα του είναι ποιο εύκολο να ανακαλύψει την πηγή προελεύσεις τους .

    Καλό βράδυ Φωτεινή,αν σε γοητέψει το μυστικό
    που διαβάζεις τώρα ρίξε μια ματιά στα βιβλία της πίσω σελίδας .
    Στο κλειδί της ζωής .
    Κατ εμε είναι το μυστικό επί της ουσίας όμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. korinoskilo γεια σου και παλι....το 21 το κανω κι εγω χρονια και δουλευει και οι προσευχες το ιδιο.
    φιλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΦΟΥΛΗ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΣΕ ΒΛΕΠΩ..
    Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ....ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΛΕΙΠΩ ΝΑ ΠΩ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΚΑ ΟΝΕΙΡΑ...ΧΕΧΧΕΕ (γιατι οτι δω βγαινει)

    φιλακια θα σας δω την πεμπτη ξανα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ...ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. fotini ΦΙΛΑΚΙΑ...ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ... ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.
    ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΝΕΙΡΑ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΘΥΜΑΣΑΙ..ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΛΛΑ.....
    ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΝΑΝΤΙΑ ΝΑΝΤΙΑ.....ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΟΝΕΙΡΑ!!! ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ....

    ΤΑ ΚΑΛΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΚΑΚΑ...ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ
    ΦΙΛΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ...

    ΘΑ ΤΟ ΨΑΞΩ:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. XA XA XA TO KAΛΟ ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ......ΧΕΧΕΧΕ...

    ΑΝΩΝΥΜΕ-ΧΟΥ-ΤΟΠ-ΣΩΚΡΑΤΗ ΟΠΩΣ ΣΕ ΛΕΝΕ,,
    ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΩ...
    (ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ)

    ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΡΑ!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΓΕΛΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ (βλ.ετος 2005-εφιαλτης η αληθεια?)χεχεχε

    ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΜΠΛΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΛΙ ΣΑΝ ΕΜΕΝΑ.. :)ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ Σ΄ΑΡΕΣΕΙ...
    EΓΩ ΠΑΛΙ ΟΤΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΓΡΙΕΨΩ ΝΑ ΝΕΥΡΙΑΣΩ ΝΑ ΒΡΗΣΩ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ΧΑΧΑΧΑΧ
    ΤΑ ΛΕΣ ΩΡΑΙΑ..
    ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΜΟΥ ΛΕΙΨΕΤΕ ΟΛΟΙ

    ΦΙΛΑΚΙΑ ΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ
    ΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ευχαριστω για τα καλα σου λογια.
    χαιρομαι που μπαινεις στο ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ...
    ΝΑΙ, να το αναρτησεις... σου χαριζω τα πνευματικα μου δικαιωματα...
    φιλια απο Χανιά... σε σενα και σε ολους τους αναγνωστες σου...
    μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή