Σάββατο 23 Μαΐου 2009

ΗΛΙΑΚΕΙΑ 2009 - ΚΑΡΠΑΘΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΚΩΣΤΑ ΗΛΙΑΚΗ




Σας προσκαλούμε στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που συνδιοργανώνουν στην Κάρπαθο, η Πολεμική Αεροπορία, ο Δήμος Καρπάθου και ο Δήμος Χανίων, τό Σαββάτο 23 Μαΐου 2009, με την συμπλήρωση τριών χρόνων από τον θάνατο του Ήρωα Σμηναγού: ΚΩΣΤΑ ΗΛΙΑΚΗ, στό χώρο τού μνημείου του (παραλιακή οδός).
11:45 Πέρας προσέλευσης προσκεκλημένων,
12:00 Πέρας προσέλευσης επισήμων,
12:15 Επιμνημόσυνη Δέηση,
12:25 Κατάθεση στεφάνων,
12:35 Ομιλίες,
12:45 Ενός λεπτού σιγή,
12:46 Εθνικός Ύμνος &
12:50 Πέρας τελετής.





ΚΩΣΤΑΣ ΗΛΙΑΚΗΣ..Ο ΑΕΤΟΣ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΠΙΑ ΣΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ.






Την Τρίτη 23 Μαΐου
το μεσημέρι απογειώνονται από τουρκικό αεροδρόμιο απέναντι από την Ρόδο δύο F-16 και ένα RF-4, παράλληλα μία τουρκική φρεγάτα πλέει στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Κρήτης. Τα ραντάρ της Κρήτης από την προηγούμενη μέρα έχουν εντοπίσει την μεταστάθμευση των τουρκικών πολεμικών στην βάση απέναντι από την Ρόδο, άρα γνώριζαν ότι οι Τούρκοι θα επιχειρούσαν έξοδο για την συνηθισμένη κατασκοπευτική τους δράση. Τα τουρκικά μαχητικά κινούνται προς την Κρήτη και δύο ελληνικά F-16 απογειώνονται από την βάση των Χανίων. Όταν αποκτούν οπτική επαφή διαπιστώνουν ότι το ένα τουρκικό αεροσκάφος είναι αεροφωτογραφικό. Τα τρία τουρκικά πετούν σχεδόν παράλληλα και τα δύο ελληνικά έρχονται από πίσω. Ο σμηναγός Κ. Ηλιάκης μπαίνει ανάμεσα στο ένα τουρκικό F-16 και το RF-4 για να πάρει τα νούμερά του και να διαπιστώσει τα φωτογραφικά μηχανήματα και τα όπλα που φέρει. Το άλλο τουρκικό F-16 (σμηναγός Xαλί Iμπραήμ) αφήνει τον σχηματισμό και έρχεται πίσω από τον Έλληνα πιλότο Κ. Ηλιάκη, ενώ ο άλλος Έλληνας πιλότος έχοντας μείνει πιο πίσω, έρχεται πίσω από τον Τούρκο και τον εγκλωβίζει. Ο Τούρκος σμηναγός λέει στον Κ. Ηλιάκη να φύγει δίπλα από το RF-4 ενώ παράλληλα τον εγκλωβίζει. Ο Έλληνας πιλότος δεν φεύγει, ο Τούρκος μιλά συνθηματικά στους άλλους δύο Τούρκους πιλότους και εξαπολύει ένα πύραυλο, ενώ ταυτόχρονα τα τρία τουρκικά αεροσκάφη στρίβουν προς διάφορες κατευθύνσεις. Ο πύραυλος πλήττει το αεροσκάφος του Κ. Ηλιάκη το οποίο εκρήγνυται. Ο άλλος Έλληνας πιλότος εξαπολύει και αυτός ένα πύραυλο, αλλά λόγω του απότομου ελιγμού του Τούρκου τον βρίσκει στο φτερό και τον καταρρίπτει.






ΖΕΙ ΜΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ.ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΠΙΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΕΔΩ ΣΤΗ ΚΑΡΠΑΘΟ. ΕΚΑΝΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΤΟ ΒΥΘΟ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΜΑΣ. ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΝΙΩΘΟΥΜΕ.

12 σχόλια:

  1. θυμα ενος ακυριχτου πολεμου.............τι κριμα.............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΣΟ ΑΔΙΚΑ.ΚΡΙΜΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γι'αυτούς τους ήρωες,πρέπει να παλεύουμε καθημερινά για τη Πατρίδα μας,οχι για τους πολιτικάντηδες!
    Νάσαι καλά Φωτεινή μου,πολύ όμορφη και συγκινητική η ανάρτησή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Φωτεινή,πολύ συγκινητική η αναφορά σου.
    Να είσαι καλά που δεν αφήνεις να ξεχαστούν τετοια ΠΑΛΙΚΆΡΙΑ.......
    Αθάνατοι ήρωες!!!!!!
    Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένειά του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χάρη σε αυτούς τους ήρωες εμείς αναπνέουμε ελεύθερα. Φωτεινή ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους εσάς που ''φυλάτε Θερμοπύλες''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έδωσε τη ζωή του γι' αυτή τη χώρα που κατάντησε να είναι ελεεινή; Γιατί;

    Έστω, το ότι ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΑΣ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ!

    Σε συγχαίρω και για την ανάρτησή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τιμή στους ήρωες, αθάνατο το παλικάρι.

    Εγώ σήμερα διάβασα στο εορτολόγιο μου πως γιορτάζουν οι Φωτεινές αλλά με τα γυναικεία ονόματα ποτέ δεν είναι βέβαιος κανείς αν δεν ρωτήσει την κάτοχο:)

    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ...ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ..

    ΑΘΑΝΑΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ..

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΕΓΩ ΓΙΟΡΤΑΖΩ ΤΑ ΦΩΤΑ...

    ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ.
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ..ΦΙΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όταν οι Κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης επιτρέπουν την Τουρκική προκλητικότητα στον Ελληνικό εναέριο χώρο, απαγορεύοντας μάλιστα τους Έλληνες Σμηναγούς να αντιδράσουν και να επιτεθούν στον αέρα,
    όταν οι Τούρκοι Σμηναγοί δεν υπακούν στις προειδοποιήσεις των πιλότων μας για εγκατάλειψη των αιθέρων μας και
    όταν ενώ είναι οπλισμένοι δεν έχουν το δικαίωμα να σώσουν -στην τελική- την ίδια τους την ζωή,
    τότε αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα μας μπάζει εντός, εκτός και επί τα αυτά.

    Ο Κώστας Φωτεινή και αναγνώστες της Φωτεινής ήταν φίλος μου. Τα πίναμε συχνά εδώ στα Χανιά. Ήταν αξιόλογο παλικάρι. Είχε οικογένεια… ένα μωράκι. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα να σε προκαλούν εκεί πάνω και εσύ να μην έχεις τις ανάλογες εντολές (του ΥΠ.ΕΞ), προκειμένου να εκτελέσεις το καθήκον σου, αλλά αντιθέτως να προσπαθείς με ελιγμούς -ενώ είσαι οπλισμένος- να τρομάξεις τον εχθρό… ΑΙΣΧΟΣ… Ταπείνωση και πάλι ταπείνωση.

    Φωτεινή ήρθα στην Κάρπαθο με C-130 και τίμησα τον Κώστα, μαζί με όλους τους υπόλοιπους Χανιώτες φορείς…
    Σαν Κρητικός, αλλά και ως Περιφερειάρχης ΛΑ.Ο.Σ. Κρήτης, σας ευχαριστώ κι εγώ με την σειρά μου, που με πολύ αγάπη, εσείς οι Καρπαθιώτες στήσατε ένα αξιόλογο μνημείο στον φίλο μας και Πατριώτη Κώστα Ηλιάκη. Είμαι σίγουρος ότι εκεί σε εσάς θα νοιώθει το ίδιο οικεία όπως αν βρισκόταν στο σπίτι του στα Χανιά…

    Ας το βλέπουν το μνημείο αυτό όσοι «Έλληνες» πολιτικοί περνούν από εκεί και ας συλλογίζονται έστω και για λίγο, ότι για όλα αυτά φέρνουν την μεγαλύτερη ευθύνη. Αν νομίζουν κάποιοι ότι με ένα στεφάνι που καταθέτουν θα απαλύνουν τον ανθελληνισμό τους και τον πόνο της οικογένειας του Κώστα και την Εθνική ταπείνωση των Ελλήνων πολιτών… τότε είναι πολύ γελασμένοι όλοι τους. Ο λαός δεν ξεχνά και κυρίως για το συγκεκριμένο γεγονός δεν ξεχνά ούτε η Κρήτη ούτε η αδελφική Κάρπαθος…

    Συγχαρητήρια Φωτεινή για την ανάρτηση προς τιμή του Κώστα… με συγκίνησες πολύ με αυτό…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο Φωτεινή. Αν και καθυστερημένα, οφείλω να σε συγχαρώ για την εξαιρετική σου πρωτοβουλία. Ως εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος της πόλης των Χανίων, συμετείχα κι εγώ στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του ήρωα Κώστα Ηλιάκη τόσο πέρυσι, όσο και φέτος. Είναι χρέος όλων μας, να κρατάμε παντοτεινά στη μνήμη μας τους ήρωές μας. Και πάλι μπράβο.
    Σταύρος Βιρβιδάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΑΥΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ . ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΕΠΕΣΑΝ ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΟΠΩΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΗΛΙΑΚΗΣ.
    ΧΑΡΗΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή