Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Τι αποκαλύπτει ο τρόπος που αγκαλιάζεστε;


Η αγκαλιά, μια καθημερινή χειρονομία τρυφερότητας ανάμεσα στα ζευγάρια μπορεί να αποκαλύψει κρυφές πτυχές τόσο του χαρακτήρα σου, όσο και της σχέσης σου με τον αγαπημένο σου. Ας δούμε λοιπόν μερικούς διαφορετικούς τρόπους αγκαλιάσματος και τη σημασία που κρύβουν.

Ακουμπάς πάνω του με απόλυτη εμπιστοσύνη: στέκεστε στην ουρά στο ταμείο του σινεμά, εσύ μπροστά κι εκείνος από πίσω σου. Αφήνεις την πλάτη σου να πέσει πάνω στο στήθος του, ενώ εκείνος σε κρατάει σφικτά, χωρίς να χάσει την ισορροπία του.

H σημασία: εκείνος είναι ο δυνατός στη σχέση, ένα σταθερό σημείο στη ζωή σου, μια σίγουρη βάση, ένα στήριγμα. Τον αγαπάς επειδή είναι πάντα πρόθυμος να σταθεί δίπλα σου κι εκείνος το ξέρει. Μεταξύ σας εκείνος έχει τον ρόλο του προσγειωμένου, ενώ εσύ είσαι πιο ανέμελη. Ίσως η σχέση σας να μην είναι απόλυτα ισορροπημένη, αφού εσύ παίρνεις περισσότερα από ό,τι προσφέρεις, αλλά εκείνος είναι ικανοποιημένος επειδή νιώθει δυνατός και απαραίτητος.

Αγκαλιασμένοι μέσα στο πλήθος: οι άλλοι αναγκάζονται να σας αποφεύγουν όταν περπατάτε μαζί γιατί είστε πάντα αγκαλιασμένοι. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο επειδή θέλετε να νιώθετε την επαφή μεταξύ σας. Η συνήθεια να είστε πάντα προσκολλημένοι ο ένας με τον άλλον δείχνει μια ισχυρή και αμοιβαία επιθυμία να κατέχετε τον άλλον και την πρόθεση να «οριοθετήσετε» τον χώρο σας.

H σημασία: αυτό που λέτε ουσιαστικά και οι δυο σας είναι ότι ο σύντροφος σας ανήκει, προειδοποιώντας έτσι τους επίδοξους ανταγωνιστές να μείνουν μακριά. Δεν διστάζετε να δηλώσετε μεγαλόφωνα ότι αγαπιέστε, ούτε σας τρομάζει η κριτική των άλλων. Όμως, τι κρύβει στο βάθος μια τέτοια συμπεριφορά; Αν είστε καινούργιο ζευγάρι, είναι απόλυτα φυσιολογική, αλλά αν είστε χρόνια μαζί, μπορεί να δείχνει κάποια ανασφάλεια.

Περπατάτε πιασμένοι από το χέρι: ο πιο διαδεδομένος τρόπος που περπατάνε τα ζευγάρια κάθε ηλικίας. Η ερμηνεία είναι αρκετά φανερή: τα δάχτυλα που πλέκονται μεταξύ τους σχηματίζουν μια αλυσίδα που ενώνει το ζευγάρι σαν ένα δαχτυλίδι.

H σημασία: χαίρεστε να περπατάτε στον ίδιο ρυθμό και να συντονίζετε τα βήματά σας με εμπιστοσύνη. Η κάπως παιδιάστικη χειρονομία του κρατήματος από το χέρι δείχνει μια αφοπλιστική αθωότητα ανάμεσά σας. Αν τον αφήνεις να σε οδηγήσει, αυτό δείχνει ότι εκείνος έχει τον ρόλο του ισχυρού. Αν πρόκειται για μια πρόσφατη σχέση, η επαφή των χεριών είναι ένας τρόπος να επικοινωνήσετε διακριτικά και να παίξετε με την επαφή της επιδερμίδας.

Αγγίζεστε κάτω από το τραπέζι: στο εστιατόριο ή στο μπαρ, κρατιέστε απ' το χέρι, ή είστε σε επαφή ακουμπώντας τους μηρούς μεταξύ σας και αγγίζοντας τα πόδια σας, πάντα κάτω απ' το τραπέζι. Αυτή η ανάγκη για συνεχή σωματική επαφή εκδηλώνεται συνήθως στην αρχή μιας σχέσης.

H σημασία: ασφαλώς μεταξύ σας υπάρχει ισχυρή χημεία και αμοιβαία έλξη. Αν αυτή η εκδήλωση συνεχιστεί και όταν η σχέση αρχίζει να παλιώνει, πρέπει να θεωρήσετε τους εαυτούς σας τυχερούς. Το άγγιγμα και το χάδι είναι ένας πολύ εκφραστικός τρόπος για να πείτε στον άλλον ότι τον αγαπάτε, τον θαυμάζετε και τον ποθείτε. Είναι μια ακόμα επιβεβαίωση της ευτυχίας να είστε μαζί.

Ακουμπάς το κεφάλι σου στον ώμο του: μόλις καθίσετε στο σινεμά, στο μετρό ή στον καναπέ, ακουμπάς το κεφάλι σου στον ώμο του κι εκείνος σ' αγκαλιάζει με το ένα μπράτσο.

H σημασία: περνάτε καλά μαζί και νιώθετε τρυφερότητα και ζεστασιά. Η σχέση σας βασίζεται στην αμοιβαία υποστήριξη και φροντίδα. Αυτός ο τρόπος επικοινωνίας είναι καλό σημάδι, επειδή είναι χαρακτηριστικό των ζευγαριών που έχουν περάσει το τεστ του χρόνου και νιώθουν ακόμα πολύ κοντά ο ένας στον άλλον. Βέβαια μπορεί να εκδηλωθεί και σε νεότερα ζευγάρια, όπου όμως το πάθος έχει παραχωρήσει τη θέση του σε ένα αίσθημα πιο βαθύ και σταθερό. Η επικοινωνία σας είναι αληθινή και χωρίς πίεση και υποδηλώνει μια σχέση με πολύ καλές προϋποθέσεις.

8 σχόλια:

  1. πολυ καλο φωτεινη :))))))))
    και εγω πιστευω οτι ο τροπος αγκαλιασματος δειχνει πολλα.....
    γενικος το να αγκιζεις δειχνει πολλα.....
    οπως και η χειραψια (καλο θεμα και αυτο) ;)


    καλο μεσημερι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. KATAΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ.ΕΜΑΘΑ ΑΡΚΕΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πάρα πολύ ωραίο....
    η γλώσσα του σώματος πάντα μιλά πάντα δείχνει
    δεν μπορεί να κρύψει ποτέ...
    νάσαι καλά....μια ζεστή αγκαλία για το υπεροχο θέμα σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχουν χιλιάδες είδη αγκαλιών….
    αγκαλιά ερωτική,
    αγκαλιά αγάπης,
    αγκαλιά ηρεμίας,
    αγκαλιά στον πόνο,
    αγκαλιά στην χαρά,
    αγκαλιά όταν δεν έχεις τι να πεις,
    αγκαλιά όταν περιμένεις το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο,
    αγκαλιά όταν περιμένεις να έρθει το πλοίο,
    αγκαλιά στην επιτυχία,
    αγκαλιά στην αποτυχία,
    αγκαλιά στην θάλασσα,
    αγκαλιά στην ξαπλώστρα στην παραλία,
    αγκαλιά την ώρα του καφέ,
    αγκαλιά στο πουθενά….

    αγκαλιά σημαινει προστασία, τρυφερότητα, ασφάλεια, προδερμ... όλα... το παν

    αγκάλιασε την αγκαλιά, που σ’ έχω τυλιγμένη
    και όλου του κόσμου το κακό, άστο να περιμένει…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δυστυχώς και η αγκαλιά σήμερα δυσευρετη είναι
    φωτεινή μου
    καλη σου νύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αγκαλιά αληθινή να είναι.αυτό με νοιάζει. καλημέραααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή