Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Ο έρωτας στα χρόνια του Facebook

Η γιαγιά σου τα έλεγε με τον παππού μέσω ερωτικών επιστολών, η μαμά σου στις ροκ συναυλίες, η αδερφή σου στα chat room κι εσύ βιώνεις τον έρωτα και το φλερτ στα χρόνια του Facebook. Πόσο εύκολο είναι να είσαι με κάποιον την εποχή άνθισης των ηλεκτρονικών κοινωνικών δικτύων και ποιοί άγραφοι κανόνες περιμένουν να τους ακολουθήσεις;

Τα είδη των δικτύων: κατ' αρχάς υπάρχουν site που δημιουργήθηκαν για διαδικτυακές γνωριμίες. Υπάρχουν άλλα που στηρίζονται στις ομοιότητες των χρηστών και στα κοινά ενδιαφέροντα. Ενώ σε άλλα, ξεκινάς απλά για να βρεις τους ήδη υπάρχοντες φίλους και γνωστούς, και έπειτα γνωρίζεις τους φίλους φίλων. Το ποιό θα διαλέξεις βασίζεται καθαρά και μόνο στο σκοπό που έχεις. Αν θέλεις να φλερτάρεις με κάποιον προτίμησε μια καθαρά συνοικεσιακή ιστοσελίδα.
Αγάπησα ένα προφίλ!!!
Αγάπησα ένα προφίλ!!!


Και οι ιεροί κανόνες του διαδικτυακού φλερτ:




Να είσαι επιλεκτική: δεν κάνουμε διαγωνισμό των περισσότερων φίλων στο Facebook. Δεν χρειάζεται να αποδέχεσαι τα αιτήματα φιλίας (friend requests) από τον οποιοδήποτε, ακόμα κι αν έχετε 5 ή 10 κοινούς φίλους. Φυσικά, το να διαβάζεις εξονυχιστικά ατελείωτα προφίλ αγοριών δεν είναι και ότι πιο ρομαντικό και θυμίζει διαδικασίες πρόσληψης υπαλλήλου. Αυτός ο τρόπος πάντως θα σε γλυτώσει από απογοητεύσεις. Δηλαδή, αν ψάχνεις ένα αγόρι έξυπνο και μαθηματικό μυαλό, δεν πρέπει να κάνεις φίλο σου έναν τύπο που το e-mail του είναι γεμάτο με ορθογραφικά λάθη.


Απόφυγε τις φωτογραφίες με μαγιό: η φωτογραφία που θα βάλεις στο προφίλ σου θα πρέπει να είναι αντιπροσωπευτική του χαρακτήρα σου αλλιώς θα μοιάζει με προσπάθεια να πλασάρεις κάτι διαφορετικό από αυτό που είσαι. Έπειτα δεν χρειάζεται να αναρτάς ατελείωτες φωτογραφίες από κάθε γεγονός της ζωής σου. Έτσι κάνεις επίδειξη του εαυτού σου και κινδυνεύεις να σε ματιάσουν οι κακοπροαίρετοι. Άλλωστε υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις που μπορούν να κάνουν ορατές τις φωτογραφίες σου, σε όσους θέλεις εσύ και μόνο. Όσον αφορά την φωτογραφία του προφίλ, το μαγιό εύκολα μπορεί να παρεξηγηθεί από κάποιον που θα θεωρήσει πως είσαι διαθέσιμη να κάνεις και να πεις περισσότερα από όσα θες στην πραγματικότητα.


Αν έχεις σχέση το δηλώνεις;: δύσκολη η απάντηση στο ερώτημα. Αν θες να είσαι ειλικρινής και έχεις μια σχέση που τη σέβεσαι, καλό είναι να το δηλώσεις. Αν και το αγόρι σου είναι μέλος της διαδικτυακής παρέας, συνεννοηθείτε από πριν και ακολουθείστε μια κοινή στρατηγική στο θέμα. Άλλωστε, ατελείωτοι καυγάδες έχουν γίνει για αυτό relationship status (κατάσταση σχέσης). Αν εκείνος δεν θέλει να δηλώσει πως είναι μαζί σου, δεν αποτελεί ένδειξη ότι σε απατά σον και καλά.


Η μετάβαση στην πραγματικότητα: δεν βρίσκεσαι στο Μάτριξ για να τα κάνεις όλα μέσω web. Σίγουρα η διαδικτυακή επαφή και προσέγγιση είναι ευκολότερη, αλλά μόνο όταν γνωρίσεις κάποιον από κοντά θα είσαι σίγουρη για τα συναισθήματα που τρέφεις για εκείνον. Αν απλά θέλεις να περνάς όμορφα το χρόνο σου χωρίς παραπάνω οικειότητες, πρέπει να περάσεις στο επόμενο οn line φλερτ, όταν το προηγούμενο γίνει άκρως πιεστικό.


Τους πρώην τους κάνουμε φίλους;: εξαρτάται από τη σχέση που έχεις διατηρήσει με τον καθένα. Σκέψου απλά πως ο πρώην μπορεί να μην βρίσκεται στην ίδια φάση με σένα ( να μην σ' έχει ξεπεράσει για παράδειγμα) και να κατασκοπεύει την κάθε σου κίνηση. Και ιντερνετικά ασφαλιστικά μέτρα δεν υπάρχουν. Όσον αφορά τις δικές του πρώην, φυσικά και δεν τις κάνεις φίλες (ναι, έχει συμβεί και αυτό). Δεν υπάρχουν ανωτερότητες σε αυτά τα ζητήματα. Διαδικτυακά ή μη, η πρώην είναι πάντα πρώην.


Δεν βγάζουμε ντελάλη το πότε φεύγουμε ή το πού είμαστε: ανάμεσα στους δεκάδες φίλους ή απλούς γνωστούς και αγνώστους μπορεί να βρίσκονται άτομα που κάτι θέλουν να κερδίσουν από εσένα. Υπάρχουν περιπτώσεις κοριτσιών που έγραφαν στο status τους: '' φεύγω για Γαλλιά'' και απόρησαν την στιγμή που επέστρεψαν και βρήκαν το σπίτι τους άδειο.

Τα πλεονεκτήματα του διαδικτυακού φλερτ:


Σύμφωνα με έρευνες, το 80% των χρηστών είχαν ευτυχή κατάληξη στη γνωριμία μέσω ίντερνετ.


Άτομα φρεσκοχωρισμένα, είδαν την αυτοπεποίθησή τους να αυξάνεται μετά από το ενδιαφέρον που είχε το προφίλ του στο Facebook για παράδειγμα.


Τα μειονεκτήματα του διαδικτυακού φλερτ:


Η πληθώρα των διαφορετικών προφίλ και η διαδικασία επιλογής του σωστού υποψηφίου μπορεί να σε κάνει να πελαγώσεις.


Ένα ψεύτικο προφίλ, μπορεί να σου δημιουργήσει ψεύτικες ελπίδες και προσδοκίες που θα γκρεμιστούν στην από κοντά γνωριμία. Για παράδειγμα, εσύ είδες φωτογραφία προδιαγραφών Μπραντ Πιτ και τελικά στο ραντεβού ήρθε ο Κουασιμόδος.

17 σχόλια:

  1. φωτεινουλα μου ωραια τα γραφεις ..... αλλα ποιος σε ακουει .....
    αυτοι που ειναι να κανουν τα αντιθετα απο αυτα που λες παλι θα τα κανουν .....
    εγω παντα το λεω αν και ακουγετε σκληρο ..... ειναι θεμα προσφορας και ζητησης ......

    καλο βραδυ :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καμάκι μέσω ίντερνετ δύσκολο καλυτερα φιλίες
    καλη σιυ νύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φωτεινή μου έχεις δίκηο !αλλά να σου πώ κάτι,ξέρεις ότι και με τις χειρόγραφες επιστολές πόσοι ή- ες δίναν λάθος προφίλ βάζοντας άλλους να γράφουν αντ'αυτές -ους και στέλνα φωτογραφίες άλλων...απλά είναι τα πράγματα,πρέπει ο καθένας μας να ξέρει πρώτα ο ιδιος τι θέλει και τι ζητά...και φυσικά να είναι ο εαυτός του ,να κάνει σωστές επιλογές σε σωστές βάσεις!!!καλή σου νύχτα καλή μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν εχω αποψη για το θεμα ερωτικη σχεση και πως να την βρεις μεσα απο το νετ.αλλα επειδη εκανα καποιους πολυ καλους φιλους απο το διαδυκτιο θελω να πω πως το μονο που πρεπει να κανεις ειναι να εχεις τα ματια σου ανοιχτα και να μην παρασυρεσε απο ενθουσιασμο.να κρατας παντα μια σταση αναμονης.αν ειναι αληθινος ο αλλος θα φανει.ολα καποια στιγμη βγαινουν στην επιφανεια.δεν χρειαζονται ουτε αφορισμοι μα ουτε και υπερμετρος ενθουσιασμος.αν εισαι ο εαυτος σου ολα θα γινουν οπως πρεπει.ετσι αλλωστε δεν γινονται ολα στην ζωη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή σου μέρα Φωτεινή, καλή σας μέρα αναγνώστες της Φωτεινής…
    Το θέμα που ανάρτησες σήμερα είναι πολύ σημαντικό, αποτελεί ένα μείζον πρόβλημα στην κοινωνία μας, εκφράζει μια ανησυχία μεταξύ των διαπροσωπικών σχέσεων της ανθρωπότητας και σίγουρα πίσω απ’ αυτό το πρόβλημα η πολιτική της χώρας μας καθοδηγούμενη πάντα από την Παγκοσμιοποίηση, φέρνει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης.
    Θα σου ξεδιπλώσω λοιπόν τις σκέψεις μου και τις ανησυχίες μου πάνω στο θέμα της ανάρτησης:
    Καταρχήν το ερώτημα είναι γιατί να είμαστε καταπιεσμένοι και να ντρεπόμαστε να εκφραστούμε τετ-α-τετ. Εδώ είναι το μεγάλο πρόβλημα… και εδώ έρχεται το internet να «λύσει» τάχα μου το πρόβλημα. Το πρόβλημα όμως μέσω του internet εντέλει επιδεινώνεται. Δεν βοηθά τους ανθρώπους στην τετ-α-τετ απόκτηση αυτοπεποίθησης. Αυτό που οι φίλοι του internet θεωρούν ως θετικό στον τομέα των γνωριμιών είναι, ότι δεν θα φάνε την χυλόπιτα κατάμουτρα, αλλά γραπτώς σε chat. Δεν έχουν καταλάβει όμως ότι το γραπτό –που λέμε- μένει, ενώ το προφορικό ξεχνιέται.
    Για μένα το πρόβλημα, γιατί είναι πρόβλημα είναι πολιτικό. Η κοινωνική ανισότητα έχει οδηγήσει τους ανθρώπους σ’ αυτό το σημείο. Η κοινωνική ανισότητα είναι όμως στόχος της Παγκοσμιοποίησης. Στόχος της Παγκοσμιοποίησης επίσης είναι να ελέγχονται όλα τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών. Η Παγκοσμιοποίηση έφερε το internet, τα κινητά (mobile phone) και αυτόν ο ηλεκτρονικό χάρτη / οδηγό που εγκαταστούν πια σε όλα τα αυτοκίνητα (μου διαφεύγει το όνομα). Όλα αυτά είναι τεχνολογία «big brother» (για να μας ελέγχουν, να μας παρακολουθούν κ.τ.λ...).
    Μας προσαρμόζουν σιγά σιγά με τρόπο… και το καταφέρνουν.
    Το κακό προσωπείο όμως αυτής της τεχνολογίας που χρησιμοποιούμε και ο σκοτεινός σκοπός, ακόμα δεν έδειξε τα πρώτα σημάδια του.
    Και ερωτώ: Είμαστε ή δεν είμαστε ελεύθεροι τελικά; Νοιώθουμε ή δεν νοιώθουμε ελεύθεροι; Υπάρχει δημοκρατία ή δεν υπάρχει δημοκρατία στις σχέσεις; Υπάρχει ή όχι ελευθερία σκέψης και πνεύματος στις σχέσεις.
    Το να παίζεις «μπάλα» εκ του ασφαλούς, δεν σημαίνει και τίποτα. Δεν μπορείς να κερδίσεις έναν πόλεμο χωρίς να συμμετέχεις σ’ αυτόν. Για να κερδίσεις μια σχέση πρέπει και να σχεδιάσεις το πλάνο. Ο σχεδιασμός ενός «Δούρειου Ίππου» είναι πάντα αναγκαίος.
    Συνεπώς ο φόβος της τετ-α-τετ απόρριψης είναι ανόητος και απαράδεκτος. Εάν μια γυναίκα απορρίψει έναν άνδρα επειδή αυτός δεν την πλησίασε όπως αυτή θα γούσταρε… ε! τότε και τι έγινε; Αυτή η γυναίκα κατ’ εμέ, θα τον απορρίψει σε πολλά άλλα κατά την διάρκεια μιας ενδεχόμενης συμβίωσης. Άρα γιατί τόσος ντόρος;
    Χάνουμε τις αξίες μας Φωτεινή. Χάνουμε τους ρόλους μας όλοι οι άνθρωποι.
    Έχουμε χάσει τόσο πολύ την αυτοπεποίθησή μας, που καμιά φορά ούτε μέσω του internet δεν έχουμε τα κότσια να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους ή να πούμε αυτό που θέλουμε άνετα και χωρίς κόμπλεξ. Υπάρχει φόβος, αδυναμία, δειλία.
    Είναι ποτέ δυνατόν, να μην έχουμε τα κότσια να μιλήσουμε με το αντίθετο φύλο; Να συζητήσουμε, να ζητήσουμε κ.τ.λ.; Σε ανθρώπους μιλάμε, όχι σε ρομπότ. Καμιά φορά μας τρομάζει η αλήθεια και αυτό είναι λάθος. Καμιά φορά φοβόμαστε την ήττα και αυτό λάθος είναι.
    Το chat είναι ένα ωραίο εργαλείο, αλλά δυστυχώς ελέγχεται. Το FACE BOOK επίσης. Στο Face Book εάν εγγραφείς και αποφασίσεις στην πορεία να διαγραφείς δεν μπορείς. Το θέμα έχει πάρει τον δρόμο των δικαστηρίων. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί; Γιατί τους κόφτει στην κάθε Κυβέρνηση τόσο πολύ, να είναι όλοι οι πολίτες δικτυωμένοι; Γιατί ολοένα κατεβάζουν τις τιμές των PC προκειμένου ακόμα και οι πιο άποροι να βάλουν ένα στο σπίτι τους; Είναι πολιτική γραμμή. Είναι γραμμή της Παγκοσμιοποίησης. Όλα ελέγχονται… τα πάντα.
    Προσωπικά διατηρώ δυο Πατριωτικά μπλόκς (ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ και το ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ). Ξέρετε τι έλεγχος γίνεται κάθε μέρα από τα Ανθελληνικά Πρακτορεία, όσον αφορά στις Ελληνικότατες αναρτήσεις μου; Τις προάλλες με «στήσανε στην γωνία» κάποιοι του μπλοκ ΙΧΝΟΣ και με καταγγέλλανε ως φασίστα με στοιχεία που δεν θυμάμαι ποτέ να ανάρτησα στα μπλοκ μου. Όλα τα γνωρίζουνε. Τα πάντα….
    Γι’ αυτό και πιστεύω, ότι τα προσωπικά στοιχεία μας, ποτέ δεν θα πρέπει να τα προβάλλουμε. Ειδικά προσωπικές συζητήσεις στα chat. Κανονικά θα έπρεπε να αποφεύγομαι και την ανάρτηση φωτογραφιών των παιδιών μας και γενικότερα των υπολοίπων μελών της οικογένειας, αλλά και της οικίας μας…
    Σας τα έπρηξα πάλι σήμερα… το ξέρω. Τι να κάνω; Η πραγματικότητα όμως είναι αυτή. Για να σας το λέω κάτι ξέρω κι εγώ…

    Φωτεινή μου καλή δουλειά…
    Αναγνώστες Φωτεινής… καλά να περνάτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά τα λες.
    Για μένα το παν είναι να είσαι ο εαυτός σου!!!
    Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φωτεινή μου, το θέμα είναι το κατά πόσο είναι κάποιος διατεθειμένος να αναλώσει τις δυνάμεις του στην αναζήτηση συντρόφου "δια ζώσης" ή στην αναζήτηση φίλων. Το facebook μπορεί να σαρώνει, αλλά έχω την εντύπωση ότι τίποτα καλό δεν μπορεί να βγει μέσα απ΄ αυτό. Πρόκειται για χαμένο χρόνο. Αυτή είναι βεβαίως μόνο η γνώμη μου... Εκείνο όμως που πραγματικά με κάνει να προβληματίζομαι, είναι ακριβώς η ανάγκη που ωθεί νέους κυρίως ανθρώπους στη "λύση" του facebook. Μάλλον είναι η απέραντη μοναξιά που μπορεί να νοιώθει κάποιος, ή πάλι ίσως να είναι και η ανάγκη "επιβεβαίωσης" από κάποιους - έστω και άγνωστους. Αναμφίβολα υπάρχουν και αρκετές περιπτώσεις δημιουργίας φιλίας ή και ερωτικής σχέσης μέσα από το διαδίκτυο, αλλά θεωρώ ότι είναι σημάδι των καιρών μας να μην έρχεται κάποιος σε άμεση επαφή με κάποιον άλλον, προκειμένου να "ψαχτεί" ερωτικά. Μάλλον πρόκειται για εκφυλισμό των σχέσεων... Μπορεί ωστόσο να κάνω και λάθος.
    Σε χαιρετώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @σωκρατη .. απορω γιατι δεν κανεις αναρτηση αφου εχεις μπλοκ με τοσα που γραφεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για κοίτα ποιός θα μιλήσει για έρωτα απο το ίντερνετ..εγώ που αγάπησα και παντρεύτηκα απο αλληλογραφία..όμως το ίντερνετ είναι κάτι το διαφορετικό.Φοβάμαι οτι τα διάφορα γεγονότα μας κάνουν επιφυλακτικούς και το ψέμμα που κυριαρχεί στην εποχή μας σε κάνει να φοβάσαι και τη σκιά σου..τι να πω..φιλία βρήκα πολύ στα μπλοκ..μα για έρωτα θα ήμουν επιφυλακτική.Δυστυχώς κορίτσι μου βιώνετε σε μια εποχή που τα ραντεβού γίνονται γραπτά μηνύματα, το φλερτ κουβεντούλα στα chat, τα μάτια που δείχνουν τη ψυχή προφίλ σε Face Book, εσείς τα νέα παιδιά παίζετε..ρουλέττα τα αισθήματα σας και περιμένετε με αγωνία κάτι ..Σου εύχομαι με όλη μου τη ψυχή καθώς και σε κάθε νεαρό κορίτσι να ζήσει το όνειρο του, να βρει τη ..λεμονόκουπα του που έλεγε η γιαγιά μου , είναι κάπου εκεί έξω..και θα τη βρείτε..πίστεψε το !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. korinoskilo: Μα δεν μπορώ να αναρτήσω τέτοιας κλίμακας κείμενα στα Πατριωτικά μου μπλοκ!!! Για φαντάσου να γράψω μια ανάρτηση για τους βρωμοτουρκαλάδες κι από κάτω να μιλάω για σχέσεις στο internet... χα χα χα

    Άσε άσε, korin... ευτυχώς που έχουμε εδώ την Φωτεινούλα μας και σχολιάζω τον έρωτα υπερ πίστεως και πατρίδας...

    Το κακό με μένα είναι ότι ότι και να πω και ότι και να γράψω... στα πλοκάμια της πολιτικής θα μπλέξει... αλλά τελικά έχω παρατηρήσει οτι όλα απο την πολιτική ξεκινάνε.

    Τι είναι όμως η πολιτική korinn;
    Με τον γενικό όρο πολιτική εννοείται το σύνολο των μέτρων που λαμβάνονται και των μεθόδων και διαδικασιών που ακολουθούνται, μέσω των οποίων, ομάδες ανθρώπων οργανώνονται και λειτουργούν, προκειμένου να πετύχουν κατά τον καλλίτερο τρόπο και με το μικρότερο δυνατό κόστος τους σκοπούς που επιδιώκουν σε διάφορους τομείς δραστηριοτήτων.

    Αυτό σημαίνει οτι και τα μπλοκς έκφραζουν απο όους μας μια πολιτική γραμμή. Πολιτική δεν ειναι μονο τα κόμματα, αλλά οτιδηποτε σκεπτομαστε και εκφράζουμε και που εντελει πραττουμε.
    Κι εσυ κάνεις εδω πολιτική... απλά δεν το εχεις καταλάβει. Όταν δεν συμφωνεις καπου και προσπαθεις με επιχειρηματα ή με ιδδεες να το αποδεοξεις.. αυτο λεγεται πολιτική. Όταν προτείνεις κάτι ... κι αυτο ειναι μια πολιτική.

    Και σε ερωτώ korin... με ανάγκασες πάλι ή όχι να μιλήσω πολιτικά... χα χα χα ...πες μου, εγω φταίω πάλι; :(

    Συγνώμη για άλλη μια φορά, αλλά με γαργαλούν τα δάκτυλά μου πάνω απ' τα πλήκτρα... χα χα χα

    Καλά να περνάτε και να με συγχωράτε τον αμαρτωλό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κανε ερωτα και οχι πολεμο ειναι το συνθιμα :Ρ

    πες μας οταν κανεις ερωτα .. μιλας για πολιτικη..!!!:///

    γνωριζω οτι ολοι κανουμε την ,,πολιτικη,, εδω...

    προτεινω επισης να ανοιξεις ενα ακομη μπλοκ

    οσο για το βρωμοτουρκαλαδες.... υπαρχουν και βρωμοελληναρες... βγαλε τις παρωπιδες:))))))

    καλο μεσημερι :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. korinoskilo: καταρχην ζητώ συγνωμη απο την Φωτεινη που ανοιγουμε διαλογο εδω στα σχόλια.
    1. Ποιός μίλησε για πόλεμο; ... κανείς, έχω την αίσθηση.
    2. όσον αφορά στο αν μιλάω για πολιτική όταν κάνω έρωτα. Απάντηση: όχι βέβαια. Είπα όταν μιλάω ή όταν γράφω καταλήγω τις περισσότερες φορές στην πολιτική. Αυτό το παίρνω ως προσβολλή.
    3. Δεν φοράω παρωπίδες. Λέγοντας βρωμοτουρκαλάδες, εννοώ την ηγεσία και την εξωτερική πολιτική των Τούρκων που στρέφεται κατά τα συμφέροντα της χώρας μας. Τέτοιοι είναι και οι Σκοπιανοί, τέτοιοι είναι και οι Η.Π.Α.
    Τώρα γιατί ορισμένοι Έλληνες/Ελληνίδες έχουν φτάσει στο σημείο να τα ισοπεδώνουνε όλα ή οτιδήποτε Ελληνικό και να ρίχνουνε την Πατρίδα μας ολοένα και πιο πολύ στην απαξία, φορώντας ΟΝΤΩΣ παρωπίδες... αυτό ποτέ μου δεν το κατάλαβα.
    4. Δεν τα ξεπουλάμε όλα σ' αυτήν την Πατρίδα για ένα γαμήσι (make love... no war), εκτός αν ορισμένοι Eλληνες ή ορισμένες Ελληνίδες με τα μυαλά που κουβαλούν γουστάρουν αύριο μεθαύριο ή Τούρκικο μ_ _ νί ή Τούρκικο που_ _ ο αντίστοιχα!!!

    korinoskilo, ζητώ συγνώμη για τον τρόπο που απαντάω (μιλάω όμως και απαντάω γενικά... δεν απευθυνομαι σε εσενα προσωπικά), αλλά αυτά που λες τα λένε οι αριστερο-σοσιαλο-κομμουνιστές οι οποίοι έτσι κι αλλιώς επιθυμούν την χώρα μας ως ένα ξεφραγο αμπέλι...

    Ωραίος ο έρωτας, ωραίο το γαμήσι, ωραίο το πήδημα, αλλά να ξέρω οτι ζω κι ελεύθερος κι όχι σκλαβωμένος και υποταγμένος στην κάβλα του κάθε εχθρού...

    Παρωπίδες φορούν εκείνοι που δεν αντιλαμβλανοντε τους εθνικούς κινδύνους.

    korinoskilo: Χάρηκα για τον διάλογο. Οι απόψεις όλων μας είναι σεβαστές. Δημοκρατία έχουμε κι έτσι πρέπει.

    Φωτεινούλα μου.... συγνώμη για τον έκτακτο και εκτός θέματος διάλογο με την korin... Συγνώμη επίσης και για την αισχρολογία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @σωκρατη σορρυ που δεν πιανεις το χιουμορ μου .... και ολα τα βαζεις σε πολιτικη βαση ....
    θενκς που διευκ... οτι και αλλοι απειλουν την ελλαδα..... και αυτοι οι αριστερο-σοσιαλο-κομμουνιστές ειναι πανω απο τους μισους ελληνες τους οποιους εσυ προσβαλεις....
    δεν θα ξανασχολιθω
    καλο βραδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. korinoskilo...
    για την πολιτικη μου την λες, αλλά η αντιπολίτευσή αντιπολίτευση ε; χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. θα συμφωνήσω σε όλα μαζί σου.....
    παρότι εγω σε ένα ραντεβού που είχα μεσω facebook...ήταν πέρα κάθε προσδοκίας...πολύ φοβερή...σαν άνθρωπος...μην παρεξηγηθώ....
    αλλά μέσα εκείο υπάρχει πολύ ψέμα..άρα χρειάζεται προσοχή....
    νάσαι καλά πολύ ωραίο θέμα υπέροχα γραμμένο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. τί να πώ Φωτεινή μου το μόνο που δεν ψάχνω εγώ εδώ είναι σύντροφο... άρα δεν έχω γνώμη... παρουσίαζω ποίηση και τέχνες σε όσους θέλουν κάποιοα επιμόρφωση... μερικές φορές όταν γράφω κάτι καινούργιο το παρουσιάζω... για άλλο λόγο είμαι εδώ... πάντως νομίζω έκανα κάποιους φίλους... και χαίρομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το θέμα είναι να μπορεί κ'αποιος να αναγνωρίζει το ψέμα,την απάτη και είναι πραγματικά δύσκολο,άσχετα με το "μέσο". Προσωπικά πιστεύω στις προσωπικές σχέσεις και όχι μέσω διαδυκτίου όσον αφορά το ερωτικό κομμάτι,όσο για ηλεκτονικούς φίλους μπορώ να πω πως εδω έχουμε φίλους καλούς,σοβαρούς κι ενδιαφέροντες.Δεν το βρίσκω τόσο κακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή