Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Οι νεράιδες υπάρχουν!







Και βεβαία υπάρχουν παντού: στο σπίτι σας, στους κήπους, στα λιβάδια, στα πάρκα…
Λατρεύουν τα δέντρα και τα λουλούδια και συχνά κρύβονται σε μαγικά δάση.

Με λίγη τύχη, μπορεί να δείτε φευγαλέα μια νεράιδα να χορεύει όταν έχει πανσέληνο ή την παραμονή του θερινού ηλιοστασίου. Μπορεί επίσης να τη δείτε να πετάει ανέμελα μέσα στον κόσμο των ανθρώπων.

Να ξέρετε όμως ότι οι νεράιδες αποκαλύπτονται μονό σε όσους πιστεύουν αληθινά σε αυτές.

Έτσι, αν θέλετε πραγματικά να τις δείτε, θα πρέπει πρώτα να πιστέψετε ότι υπάρχουν. Μην είστε λοιπόν δύσπιστοι και ετοιμαστείτε να γνωρίσετε τον υπέροχο κόσμο των νεράιδων...

Τι είναι οι νεράιδες;

Οι νεράιδες είναι υπερφυσικά μικροσκοπικά πλάσματα
με ανθρώπινη μορφή που κατέχουν
την τέχνη της μαγείας και της γοητείας
και έχουν στην πλάτη τους φτερά εύθραυστα σαν της πεταλούδας

Οι νεράιδες δεν θέλουν να γίνονται αντικείμενο προσοχής
και απεχθάνονται οποιαδήποτε επέμβαση στην ζωή τους κι αυτούς που
το κάνουν τους τιμωρούν.

Λατρεύουν την τάξη και την καθαριότητα

Οι νεράιδες εμφανίζονται και κρύβονται μέσα σε μια λαμπερή αχλύ
που κατασκευάζουν με τις μαγικές τους δυνάμεις

Πολλές φορές βοηθούν τους ανθρώπους,
εμφανίζονται ξαφνικά εμπρός τους και δίνουν λύσεις με τα μαγικά τους
σε διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Δεν είναι ορατές σε όλους τους ανθρώπους, λίγοι έχουν το χάρισμα να τις βλέπουν.
Συμφωνα με τις παραδόσεις μόνο οι σαββατογεννημένοι και οι “αλαφροΐσκιωτοι” μπορούν να τις αντιλαμβάνονται και να τις βλέπουν να χορεύουν!!!

Πολλοί διαβάτες που περνάνε από πυκνά δάση και πηγές έχουν αναφέρει ότι έχουν συναντήσει νεράιδες, που οι φήμες αναφέρουν ότι πάντα αφού γλεντούσαν μαζί τους τους άφηναν ανεπανόρθωτες βλάβες όταν έφευγαν

Πέρα από τις λαϊκές δοξασίες των λαών μεγάλοι παραμυθάδες και συγγραφείς έχουν ασχοληθεί με την συγγραφή ιστοριών που έφεραν πιο κοντά στο ευρύ κοινό τις νεράιδες.

Όταν η πανσέληνος εμφανίζεται στον ουρανό, οι νεράιδες πέφτουν προς τη Νεραιδοχώρα ακολουθώντας το ασημένιο φως της. Η Νεραιδοχώρα είναι ο τόπος οπού ζουν οι νεράιδες όταν δεν βρίσκονται στον κόσμο των ανθρώπων. Κανείς δεν γνωρίζει που ακριβώς είναι αυτή η χωρά, όμως πολλοί πιστεύουν ότι για να πάει κάποιος εκεί κάποιος θα πρέπει να ακολουθήσει το φως του φεγγαριού.

Η Νεραιδοχώρα είναι ένα μαγικό βασίλειο που θυμίζει λίγο τον κόσμο μας. Εκεί ζουν νεαρές και ηλικιωμένες νεράιδες, κηπουροί και ράφτες, δασκάλες και φουρνάρηδες.

Λέγεται ότι το αγαπημένο φαγητό των νεράιδων είναι το νεραιδένιο κέικ που φτιάχνεται με γάλα και μελί. Όλες οι νεράιδες αγαπούν τη μουσική και είναι καλές στην κατασκευή μουσικών οργάνων και στο τραγούδι.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι νεράιδες είναι μικρά μαγικά πλάσματα με αραχνοΰφαντα φτερά. Όμως οι νεράιδες έχουν πολλές μορφές. Μερικές μοιάζουν ακόμα και με ζωάκια. Πάντως, οποία μορφή κι αν έχουν, οι νεράιδες διαθέτουν μαγικές ιδιότητες και μπορούν να διώξουν τα κακά πνεύματα.

Οι νεράιδες των παραμυθιών

Γνωρίζουμε πολλά για τις νεράιδες από τα παραμυθία. Συνήθως είναι καλές, όπως οι νεράιδα νονά της Σταχτοπούτας, που τη βοήθησε να πάει στον χορό. Όμως υπάρχουν και κακές νεράιδες.
Η Ωραία Κοιμωμένη πηρέ στη βάφτιση της υπέροχα δώρα από τις νεράιδες νονές της, όμως μια κακία νεράιδα εμφανίστηκε και την καταράστηκε να πεθάνει. Ευτυχώς, μια άλλη νεράιδα χρησιμοποίησε τη μαγική της δύναμη, ώστε η πριγκίπισσα απλώς να πέσει σε ύπνο βαθύ. Έπειτα από χρονιά ένας όμορφος πρίγκιπας ξύπνησε την Ωραία Κοιμωμένη όταν, μαγεμένος από την ομορφιά της, τη φίλησε.
Στο παραμύθι του Πίτερ Παν η Τίννκερμπελ αφηνει παντα πισω της ιχνη από νεραιδόσκονη. Η Γουέντι, ο Μάικλ και ο Τζόν ανακαλύπτουν ότι χάρη στη νεραιδόσκονη μπορούν να πετάξουν!
Δε θα ήταν ωραία να είχατε κι εσείς τη δική σας νεράιδα για να σας προσέχει;

Οι νεράιδες των κήπων

Όλη τη μέρα και όλη τη νύχτα οι νεράιδες των κήπων είναι απασχολημένες με τα λουλούδια και τα δέντρα που υπάρχουν στους κήπους μας.
Πριν ακόμα ξυπνήσουμε, στολίζουν με την πρωινή δροσιά τους ιστούς που φτιάχνουν οι αράχνες, ξεσκονίζουν τα πέταλα και τα φύλλα και γυαλίζουν το κέλυφος των σαλιγκαριών.
Τη μέρα φυτεύουν αθόρυβα νέους σπόρους και φροντίζουν τα νεαρά βλαστάρια.
Το σούρουπο είναι πολύ απασχολημένες, καθώς τότε απλώνουν νεραιδόσκονη σε όλο τον κήπο, για να μεγαλώσουν και να γίνουν όμορφα τα λουλούδια.
Οι νεράιδες των κήπων είναι ντροπαλές και κρύβονται.
Αν όμως καθίσετε στον κήπο το σούρουπο, μπείτε να δείτε κάποια απ’ αυτές να τριγυρίζει ανάμεσα στα φυτά.

Χρήσιμες νεράιδες

Κάθε νεράιδα έχει μια δουλειά να κάνει. Οι νεράιδες των δοντιών αφήνουν τη νύχτα τα δωράκια κάτω από το μαξιλάρι των παιδιών σε αντάλλαγμα με τα βρεφικά τους δοντάκια, που τα xχρησιμοποιούν για να φτιάχνουν άστρα.
Οι νεράιδες των δασών φροντίζουν τα φυτά, τα δέντρα και τα ζώα του δάσους. Την επόμενη φορά που θα κάνετε βόλτα στο δάσος, να προσέχετε που πάτε, μπορεί να πατήσετε κατά λάθος μια νεράιδα!
Οι νεράιδες του νερού προστατεύουν όλα τα φυτά και τα ζώα που ζουν σε ποταμιά, ρυάκια και λίμνες. Αν σταλθείτε διπλά σε ένα ποτάμι ή ένα ρυάκι, μπορεί να ακούσετε το κελαρυστό γέλιο μιας νεράιδας του νερού.
Οι σπιτικές νεράιδες ζουν στο σπίτι μας. Αν και είναι μικροσκοπικές, βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού. Είναι καλόκαρδες, αλλα καμιά φορά γίνονται σκανταλιάρες: έχετε ποτέ αναρωτηθεί ποιος πηρέ τις κάλεσες σας που δεν μπορείτε να βρείτε;

Ο χορός των νεράιδων

Στις νεράιδες αρέσουν πολύ οι γιορτές και η διασκέδαση. Η αγαπημένη γιορτή τους είναι ο Χορός του Μαΐου που οργανώνουν κάθε χρόνο την Πρωτομαγιά ο Νεραιδοβασιλιάς και η Νεραιδοβασίλισσα.
Νεράιδες από όλη τη Νεραιδοχώρα συγκεντρώνονται σε ένα μαγικό ξέφωτο για να υποδεχτούν το καλοκαίρι. Παίζουν μουσική, χορεύουν και γελούν. Όλες φορούν τις ομορφότερες τουαλέτες τους και χορεύουν μέχρι το πρωί. Είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα στη Νεραιδοχώρα.
Τώρα που μάθατε περισσότερα για τις νεράιδες, γιατί δεν ψάχνετε να βρείτε μια; Αν πραγματικά πιστεύετε σ’ αυτές, μπορεί να τις βρείτε εκεί που δεν το περιμένετε. Ίσως να συναρτήσετε μια στο δωμάτιο σας η καθώς θα κάνετε βόλτα στον κήπο. Ποιος ξέρει, ίσως η τύχη να σας χαμογελάσει…







Οι νεράιδες θα ΄ ρθούν στα όνειρα σου, να σου τραγουδήσουν.
Μην τους κάνεις κακό γιατί χωρίς παραμύθια τη ζωή μας θα αφήσουν.
Κρύβονται πίσω από καλλυντικά, διακριτικά
Δίνουν χρώμα στη νυχτιά, δεν αντέχουν την ψευτιά.
Δεν δανείζουν το κορμί τους μόνο για μια βραδιά
Δεν χαρίζουν την ψυχή τους αν αυτή δεν αγαπά.
Δεν χορεύουν σε τραπέζια και δεν γδύνονται στις πίστες
Δεν αντέχουν τη μιζέρια, δεν ανήκουνε σε λίστες
Πλουσίων πελατών, ξεμωραμένων εραστών
Μα προσέχουν το παρόν άφοβα για να κοιτούν το παρελθόν.
Αύριο, για τ΄ αύριο φαντάζονται και μέχρι να ΄ ρθει σε κομμάτια δεν μοιράζονται...



Επίσης κι εγώ εχω ακούσει ότι αν θέλεις να φέρεις κοντά σου νεράιδες πρέπει να πάς σε ένα σταυροδρόμι ( αυτο να γίνει σε ζυγό μήνα ) την νύχτα που είναι γεμάτη η πανσέλινος (αυτό μπορεις να το κανεις απο τις 12.00 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 2.00), να χαράξεις με μια ασπρη κιμωλία εναν κυκλο στη μεση του σταυροδρομιου κα να μπεις μεσα στο κυκλο, στη συνεχεια πρέπει να αρχίσεις να παίζεις κάποιο μουσικό οργανο που ξέρεις (βιολί,φλάουτο,φλογέρα κλπ) και η μελωδία που παίζεις πρέπει να βγαίνει απο τη ψυχή σου.Επειδή λατρευουν τη μουσικη θα έρθουν αλλα δεν πρεπει να βγεις απο τον κυκλο (μεσα στον κυκλο εισαι ασφαλης) γιατι αυτες θα σε καλουν κοντα τους (αυτο το κανουν με σκοπο να σε σταματησουν να παιζεις με οποιον τροπο μπορουν, γιατι ζηλευουν τη μουσικη σου που τις τραβηξε κοντα σου). Απο τον κυκλο μπορεις να βγεις με τις πρωτες ηλιαχτιδες της ημερας γιατι τοτε εισαι σιγουρα ασφαλης!!!

Aκόμα εχω ακουσει οτι η μουσικη των νεραιδων ειναι πολυ διαφορετικη απο τη δικη μας και παραξενη εμεις οι ανθρωποι δεν μπορουμε να διανοηθουμε κι ουτε εχουμε κατα νου πως ειναι, ακομα ακουσα οτι αν καποιος ανθρωπος ειναι πολυ ''βρωμικος'' ψυχικα και τυχει να ακουσει μελωδια ή γλέντι νεραιδων μπορει να κουφαθει μεχρι και να πεθανει...

1 σχόλιο:

  1. Φωτεινή μου ήθελα να σου ευχηθώ Χρόνια Πολλά για την γιορτή σου!
    Καθυστερημένα, αλλά έλειπα 10 μέρες, είχα απαλπιστικά κακή και αργή σύνδεση.
    Πολλές ευχές από καρδιάς λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή