Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Η ΧΕΛΩΝΑ ΜΑΣ


Καλά καλά δεν αποκτήσαμε το σκυλάκι μας τον Cookie, να ‘σου και αποκτήσαμε και μια χελώνα ξηράς, αρσενική,  που ονομάσαμε «Feng». Αυτή η χελώνα ξηράς είναι πολλών χρονών. Την έχουμε βάλει στο πίσω μπαλκόνι. Τον Feng δεν τον αγοράσαμε. Πριν μερικές μέρες βρέθηκε σε ένα από τα χωράφια της αδερφής μου. Είχε χαθεί. Η αδερφή μου την κράτησε στο χωράφι για λίγο καιρό μπάς και την αναζητήσει κανείς… αλλά μάταια! Μόλις το άκουσα την παρακάλεσα να μου την δώσει. Απ’ ότι διάβασα, οι χελώνες ξηράς, μετά την χειμερία νάρκη,  αναζητούν τροφή και ένα ταίρι για να ζευγαρώσουν



Μάλλον πάνω σε αυτή την προσπάθεια, ο Feng έχασε τον δρόμο και έτσι σήμερα απολαμβάνει το φρέσκο μαρούλι στο πίσω μπαλκόνι του σπιτιού μας.  Στην πρώτη εικόνα μπορείτε να καμαρώσετε τον Feng. Επειδή στην αρχή φοβόταν να φάει, της έφερα για παρεούλα μια ψεύτικη πέτρινη χελώνα. Μόλις την είδε άρχιζε να καταβροχθίζει το μαρούλι γρήγορα, από τον φόβο μην της το φάει η πέτρινη χελώνα (εικόνα δεύτερη). 
Μια μέρα ο Feng μπήκε στο σπίτι και έκατσε κάτω στο μπάρ... χα χα χα!!! Την ψάχναμε με τις ώρες. Σίγουρα θα έκανε κανά μισάωρο να πάει απ' το μπαλκόνι στο μπάρ. Ίσως αναζητούσε την πέτρινη χελώνα για ζευγάρομα... ποιός ξέρει; χα χα χα!!!
Καλο σας βράδυ!!!

5 σχόλια:

  1. μεγαλωνει η παρεα σας...εχει και ο Feng τη δικη του παρεα!!! :)

    να εισαι καλα, καλο σαβ/κο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. iLiAs: Ναι!! τείνουμε πολύτεκνοι!!! Ο Cookie όταν πρωτοείδε τον Feng άρχισε να γαβγίζει. Νόμιζε οτι κουνιόταν πέτρα! Ζώντας μαθαίνει κι αυτός!!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλη εβδομαδα να ξεκινησει και ας εχουμε* προχειρο * παντα ενα χαμογελο να το μοιρασουμε σε οσους το εχουν αναγκη. Δεν στοιχιζει τιποτα,αλλα αξίζει πολλά.
    Να εισαι παντα καλά.Αργω να περασω αλλα παντα προσπαθω να ειμαι συνεπης:)
    σιγουρα πρεπει να του βρειτε παρεα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...και μενα, οποτε βλεπει καμια φορα στη βολτα χελωνα, του φαινεται παραξενο!!

    καλο μηνα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS ... Πιστεύω οτι θα του βρούμε ένα ταίρι... αλλιώς τον βλέπω να κλεινεται στο καβούκι του μιά και καλή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή