Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Πες μου πώς σε συστήνει, να σου πω τι νιώθει!

Περπατάτε χεράκι χεράκι στην αγορά, μέχρι που πέφτετε πάνω σε κάποιους άγνωστους για εσένα, γνωστούς για εκείνον. Το χεράκι κόβεται ξαφνικά και φτάνει η ώρα για τις συστάσεις. Πώς σε συστήνει στην παρέα του και με ποιά λέξη. Δες πώς αποκαλούν τις αγαπημένες τους οι περισσότεροι άντρες και μάθε τι σημαίνει ο τρόπος που σε συστήνει.



Η πραγματικότητα: ο τρόπος που σε συστήνει έχει να κάνει και με την περίσταση και με τον χαρακτήρα και με την ιδιότητα του καλού σου. Δηλαδή, δεν είναι το ίδιο να βρεθεί ξαφνικά στην ανάγκη να σε συστήσει σε κάποιους απλούς γνωστούς του που έτυχε να συναντήσετε στο δρόμο. Όπως επίσης, έχει πολύ διαφορετική αξία μια προγραμματισμένη γνωριμία με τους κολλητούς του. Όσον αφορά την ιδιότητα, μπορείς να καταλάβεις πως όταν τα έχεις με ένα παντρεμένο, δεν μπορεί να αναφερθεί σε εσένα, σαν κάτι παραπάνω από τη ''γραμματέα'' ή τη συνεργάτιδά του. Φυσικά, οι απρόσμενες συστάσεις είναι και οι καλύτερες γιατί αν ξαφνιαστεί, θα πει το πρώτο πράγμα που θα του κατέβει στο κεφάλι, δηλαδή την αλήθεια (καλή ή κακή).



1. Να σας γνωρίσω... την σύντροφό μου:

Τι σημαίνει: η ρομαντική για πολλούς λέξη σύντροφος, ξεκίνησε να χρησιμοποιείται από το 17 αιώνα, που όπως καταλαβαίνει οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να είναι ιδιαίτερα διαχυτικοί με τις σχέσεις τους.

Είναι θα λέγαμε ένας ουδέτερος χαρακτηρισμός, που το θετικό του στοιχείο είναι πως δείχνει μια ισότητα και μια σχέση ομότιμη (50- 50).

Το αρνητικό είναι πως αν αναφέρεται σε εσένα ως σύντροφο, μάλλον δεν δείχνει και πολύ πάθος για εσένα. Η συντροφικότητα θυμίζει σχέσεις σε μεγαλύτερες ηλικίες και όχι ανάμεσα σε νέους ανθρώπους που βράζει το αίμα τους.

2. Να σας γνωρίσω... την επίσημη αγαπημένη μου:

Τι σημαίνει: θυμίζει λίγο εμπορική συμφωνία μεταξύ μετόχων ή απλα εναν ανδρα άρρωστο με το ποδόσφαιρο και την πρώτη επίσημη αγαπημένη, την Εθνική Ομάδα. Αν το λέει με χιούμορ, μπορείς να το εκτιμήσεις. Αν το λέει σοβαρά, να φοβάσαι. Η έκφραση αυτή κρύβει μια δόση ειρωνείας για να μην πω πως ασφυκτιεί από την μάλλον πρόσφατη επισημοποίηση του δεσμού σας..με έναν αρραβώνα ίσως;

3. Να σας γνωρίσω... το άλλο μου μισό:


Τι σημαίνει: ναι, όπως φαντάστηκες είσαι πολύ σημαντική για εκείνον, αν όχι ό,τι πιο σημαντικό και ουσιώδες. Πιθανότατα, σου έχει μεγάλη αγάπη και αισθάνεται πως τον συμπληρώνεις. Μπορεί η έκφραση να είναι πομπώδης και να δείχνει μια τάση για επιδειξιομανεία στους τρίτους, αλλά και τι πειράζει;

4. Να σας συστήσω... την αγαπούλα μου:

Τι σημαίνει: σίγουρα εννοεί πως είσαι η κοπέλα με την οποία είναι ερωτευμένος. Φυσικά στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται όλες οι αγαπησιάρικες προσφωνήσεις: αγαπουλίτσα, αγαπουλάκι, αγαπουλινάκι, γλυκουλινάκι. Σε περιπτωση που σε συστήσει έτσι, θα λιώσεις. Αν βέβαια, δεν είσαι τύπος γυναίκας ναζιάρας και γατούλας, μπορεί να ξενερώσεις κιόλας.


5. Να σας συστήσω... την γυναίκα μου


Τι σημαίνει: αν είστε παντρεμένοι ,όλα καλά! Δεν θα μπορούσες να απαιτήσεις και κάτι παραπάνω. Τόσα λεφτά έδωσε ο χριστιανός για το γάμο στην Σαντορίνη. Από την άλλη, αν είστε ελεύθερα πουλιά που απλα μοιράζονται μια σχέση κάποιων μηνών, μάλλον το αγόρι σου είναι ένας πολύ κτητικός και ζηλιάρης άντρας. Προσοχή, γιατί σε δύο μήνες, μπορεί να βρεθείς να του κάνεις ασφαλιστικά μέτρα για παρενόχληση. Βέβαια, όρκο δεν παίρνουμε και όπως ξαναείπαμε παίζει ρόλο και ο τόνος που έχει. Βέβαια, αν το γυναίκα γίνει ''η γυναικούλα μου'', τουλάχιστον δείχνει μια γλυκύτητα.

6. Να σας γνωρίσω... την ερωμένη μου

Τι σημαίνει: εσύ τι λες; Θα γίνουμε επιτέλους εραστές. Δεν θα πρέπει να σε ενθουσιάσει ο χαρακτηρισμός. Σίγουρα είναι ακριβής αφού κάθε ερωτική σχέση είναι (το λογικό) και σεξουαλική. Μάλιστα, όποτε ακούω εναν ανδρα να αναφέρεται έτσι στην αγαπημένη του, τους φαντάζομαι σαν δύο παράνομους εραστές που το μόνο που έχουν κοινό είναι η αγάπη τους για το σεξ στα τέσσερα.


7. Να σας γνωρίσω... την αδερφή ψυχή μου

Τι σημαίνει: θυμίζει παλιότερες εποχές που οι σχέσεις και τα ειδύλλια αναπτύσσονταν μέσα από ερωτικά γράμματα και ραβασάκια. Είναι μια γλυκιά έκφραση που αν μην τι άλλο δείχνει ένα βάθος στον δεσμό. Σίγουρα δεν είναι και ότι πιο αγαπησιάρικο να σε λέει ο καλός σου ''αδερφή ψυχή'' αλλά τι να κάνουμε!


8. Να σας γνωρίσω... το κορίτσι μου, την κοπέλα μου

Τι σημαίνει: ό,τι πιο απλό, ό,τι πιο γλυκό, ό,τι πιο ακριβές. Δεν είναι τόσο κτητικό όσο άλλα και δείχνει καθαρά πως εκείνος είναι μαζι σου, είναι δεσμευμένος, δεν είναι διαθέσιμος για άλλες γυναίκες. Απλά είσαι μια τυχερή γυναίκα.

Δεν σε συστήνει καν: αν το έχεις πάθει, θυμάσαι εκείνη την τραγική στιγμή που απόμεινες ως στήλη άλατος να περιμένεις τις συστάσεις που δεν έγιναν ποτέ. Μπορεί να μην του είχε ξανατύχει. Μπορεί οι άνθρωποι που συναντήσατε να μην σήμαιναν κάτι για εκείνον. Μπορεί να μην είχε ξακαθαρίσει μέσα του το πώς σε βλέπει ή το τι του είσαι ακριβώς. Παρ'όλα αυτά, θα μπορούσε να πει πώς είσαι μια φίλη του. Το ότι δεν σε σύστησε καν, σημαίνει πως δεν γνωρίζει από καλούς τρόπους και δεν είναι τζέντλεμαν.

29 σχόλια:

  1. ευτυχως δεν χρειαζεται σε μενα αυτη η αναρτηση,παντρεμενη βλεπεις ,η γυναικα μου λεει.πολυ ωραια ειναι παντως και ακρως κατατοπιστικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εμένα από δω η γυναίκα μου λέει!!!
    Φωτεινή μου πολύ ποιο ξεκούραστο το γαλάζιο φόντο σου .
    Ενόψει καλοκαιριού που έρχεται επιτέλους,
    γιαυτό το άλλαξες;;;;;
    Κράτησε το ετσι, είναι ξεκούραστο στα μάτια.
    Ευχαριστώ καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οπως το ειπες εξαρτατε απο το υφος και την διαθεση που το λεει .......προτειμω παντως σε ολες τις περιπτωσεις να πει το κοριτσι μου ( ειτε ειναι παντρεμενοι ειτε οχι ) και εγω να πω το αγορι μου .......

    εκεινο το γυναικουλα ...... με σκοτωσε ρε φωτεινη ...... οσο και γλυκα να το πει ..... ουλα σε λεει :Ρ

    καλησπερα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχει και η σύσταση απλά του ονόματος χωρίς γλυκανάλατα χαρακτηριστικά. Αν περιμένουν να καταλάβουν ο ένας τον άλλον απ΄την προσφώνηση σύστασης βράσε όριζα:)

    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιά μένα πού λέει νά σού συστήσω το....μωρό μου,πού μέ εντάσσετε;
    Καλησπέρα χρόνια πολλά μέ υγεία και ευτυχία,άν δεν τα είπαμε ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εγώ μάλλον ανοικω αλλού...μετα από τόσα χρόνια γάμου..την ξέρουν όλοι την γυναίκα μου επομένως με συστήνει.....αλλά τώρα μου έβαλες ιδέες.....χθές καθόμουν σ'ένα καφε...απόμερο λίγο..και δίπλα έπεφταν βροχή τα χάδια...όποτε ξαφνικά με την εμφανιση ενός ταξιτζη που σταματησε για καφε....ταράχη επικράτησε και οι συστάσεις της γυναικας προς τον εμβρόνητο αντρα της ταξιτζη,,,,να σου γνωρίσω τον συνάδελφο μου ,έχουμε μητίνκγ.....κάποτε το έλεγαν πάμε για καφέ.....
    τι να πώ .....πολύ ξεπεσμός για το τίποτα για ενα καλό δεκάλεπτο ρευστοποιησεις μιας ολόκληρης ζωής....
    νάσαι καλά πολύ ωραία όλα και σωστά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εγω θα ελεγα π.χ.:
    ... να σας γνωρίσω τη Φωτεινή ΜΟΥ... αλλά το "ΜΟΥ" να ειναι "ΜΟΥ" και την ωρα που το λες να της δινεις κι ενα φιλακι αληθινό, όλο αγαπη, τρυφερό, ομορφο και απαλο στο κεφαλακι της...
    αυτο θα εκανα...

    Καληνυχτα Φωτεινη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. fotini μου ωραια λοιπον....σε συστηνει οπως εισαι..
    να ειστε καλα παντα να το χαιρεστε..
    καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φουλη μου κι εσυ μια χαρα..το ελυσες το προβλημα..χαχαχ

    λοιπον το φοντο το αλλαξα γιατι καποια μου το εκλεψε...μαλλον καποιες δεν εχουν αποψη και στυλ δικο τους...τριγυρνανε και κλεβουν χεχεχ

    το κανουμε κι εμεις αλλα οχι ετσι!!
    παντως θα το κρατησω ετσι ειναι οντως πιο ξεκουραστο..
    σε ευχαριστω φιλακια
    καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. χαχαχαχ korin ΠΑΝΤΑ εχεις το δικο σου τροπο να τα λες..
    μαρεσεις ομως..και συμφωνω..ειναι πιο ομορφο να σε πει το κοριτσι μου...ακουγετε ρομαντικο..
    καλη μερα να εχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κωνσταντινε....εχεις δικιο αν και αγριεμενος τελευταια...μαλλον φταιει εκεινη η κλωτσια στην πορτα..χεχεχε..αντε κλωτσα τι περιμενεις...

    φιλια καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ναντια....η καλυτερη της παρεας.....πολυ γλυκο να σε λεει το μωρο του..
    χρονια πολλα αν δεν τα ειπαμε με υγεια και παντα να εισαι το μωρο του..
    καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κανενας μη παντρεμενος εδω? χεχεχεχ HOMEMADE.. τωρα καταλαβα γιατι τα πηρες στο κρανιο κιεσυ με την αναρτηση σου...εχεις δικιο ομως δυστυχως..συμβαινουν αυτα και πολυ συχνα μαλιστα..
    κομπλεξικοι ειναι ολοι αυτοι...
    καλη μερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σωκρατη..ομορφα ρομαντικα...και το φιλακι στο μετωπο ε? δηλωνει τρυφεροτητα.....!
    καλημερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έχεις απόλυτο δίκιο Φωτεινή,
    Είναι μερικά πράγματα που μαρτυρούν την αλήθεια και που δυστυχώς δεν τα προσέχουμε ή κάνουμε πως δεν τα βλέπουμε γιατί μας πονά η αλήθεια.

    Να έχεις μια όμορφη μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν χρειαζοντε συστασεις Φωτεινη... το ζευγαρι φαινεται κατα ποσο ειναι ερωτευμενο ή οχι και μαλιστα απο μακρια. Ειναι αυτο που λεμε: "μια εικονα, χίλιες λέξεις".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολύ ωραίο το ιστολόγιό σου.
    Με ηρεμεί όταν γυρίζω από το Τρίγωνο του
    Θανάτου και όχι μόνον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αναστασια μου πολλα πραγματα μαρτυρουν αληθειες και καλα θα κανουμε να τα προσεχουμε..καλυτερα να γνωριζουμε την αληθεια παρα να ζουμε στο ψεμα..

    μια ομορφη μερα και σε σενα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σωκρατη συμφωνω στο οτι ενα ζευγαρι ερωτευμενο φαινεται..αλλα και οι συστασεις χρειαζονται...
    αν για παραδειγμα εσυ εμφανισεις την κοπελα σου καπου...δεν θα την συστησεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αθηναιος..καλως ηλθες..ευχαριστω..
    να περνας να ηρεμεις...
    καλο απογευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. θα θελα να πει " να σας συστήσω τη Σοφία". δε θα μου άρεσε να δίνει λογαριασμό για τη σχέση μας σε καθένα που συναντά. το βρίσκω ανασφαλές, λες και μαζεύει γνώμες :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μπα,δεν είμαι αγριεμένος,μια απέραντη γαλήνη με διακατέχει.
    Απορώ με τα αρνητικά σου συμπεράσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σοφια μου..χαρηκα λοιπον!! δεν ηξερα το ονομα σου και ολο ασετον σε ελεγα....
    καλο βραδυ φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Α! ωραια Κωνσταντινε...μαλλον λαθος καταλαβαινω τελευταια...πρεπει να το κοιταξω αυτο....χμμμμ
    ισως τελικα να εχουν δικιο που μου το λενε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πόσο περίεργα φερόμαστε εμείς οι άνθρωποι μερικές φορές...Πραγματικά είμαστε για γέλια.
    Μ' έβαλες σε σκέψεις...Τελικά θυμήθηκα πως με σύστηνε λέγοντας "η κοπελιά μου". Εμένα μου την έσπαγε αυτό το κοπελιά...προτιμούσα το κοπέλα :)
    Καλή παλαβομάρα έχω κι εγώ...Δεν βαριέσαι...
    Τελείωσαν όλα πια!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. οχι δεν θα την στστησω... τυφλοι ειναι; Μα δεν καταλαβαινουν; Σε κατι αλλα όμως πιανουν πουλια στον αερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ενδειξη....μην τα σκεφτεσαι οτι τελειωνει δεν αξιζει..

    φιλια και να περνας καλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τη περίπτωση που δεν θα σε συστήσει καθόλου (λόγω του ότι του έχεις δώσει να καταλάβει ότι δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο) δεν την αναφέρεις όμως. Το λεω διότι σαν άντρας μου έχει τύχει να μου πουνε μη τυχόν και κάνω καμια κίνηση για γνωριμία.. Τι ακριβώς σημαίνει ο τρόπος (της) τότε?

    Σήμερα σας ανακάλυψα, εξαιρετικό το post για το φιλί...

    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. καλως ηλθες chris ....σε αυτη την περιπτωση φανταζομαι κανεις οτι σου ζητηθηκε.....οι λογοι τωρα μπορει να ειναι πολλοι που δεν το θελει αυτο..ευχομαι στην δικια σου περιπτωση να ηταν αθωοι....

    σε ευχαριστω για τα καλα λογια

    καλο βραδυ να εχεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή