Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΣΤΟ ΟΘΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

Άλλη μια ευχάριστη Κυριακή οργανώσαμε και βιώσαμε στο Όθος Καρπάθου…

ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ. Κάθε χρόνο που λέτε, διοργανώνει ο Σύλλογος μας ( Συλλογος γονέων ) αυτό το παζάρι. Έχει πολύ τρέξιμο και αρκετή προετοιμασία. Καταρχήν θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος Σύλλογος αποτελείτε μόνο από γυναίκες.
2-3 εβδομάδες πριν, χωριζόμαστε σε ομάδες, εξαπλωνόμαστε σε όλο το νησί και πουλάμε εισιτήρια. Φέτος εκτός από εισιτήρια πουλήσαμε και μικρά δωράκια, τα έσοδα των οποίων εστάλησαν για τα παιδάκια που πάσχουν από καρκίνο. Ο καθένας από εμάς πρέπει να κάνει ότι περνάει από το χέρι του, διότι δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως πολλά παιδιά έχουν την ανάγκη όλων μας. Κατά συνέπεια το λιγότερο που θα πρέπει να κάνουμε είναι να τα βοηθάμε όσο και όπου μπορούμε.
Εκτός από την πώληση των εισιτηρίων πρέπει να γίνουν κι ένα σωρό άλλες δουλειές για να είναι την ημέρα εκείνη τα πάντα στην εντέλειά τους, όπως ψώνια απ’ το σούπερ μάρκετ, ο στολισμός της αίθουσας όπου λαμβάνει χώρα η εκδήλωση, η προετοιμασία των φαγητών στο παζάρι, το στρώσιμο των τραπεζιών, διάφορα σπιτικά κέικ και άλλα γλυκά που προετοιμάζουμε στα σπίτια μας (πάνω απ’ όλα η παραδόσεις), κ.τ.λ.
Ο κόσμος το γνωρίζει το παζάρι μας και κάθε χρόνο έρχεται να μας επισκεφτεί. Μεγάλοι, μικροί… όλοι περνούν για τα «χρόνια πολλά».
Ελάτε μαζί μου να σας ξεναγήσω στο παζάρι μας… καλώς ήλθατε!!!
…ΟΧΙ ΟΧΙ, μην μας παρεξηγείτε… δεν τους έχουμε βάλει πορτιέρηδες αυτούς τους δυο. Όλοι μπορούν να επισκεφτούν το παζάρι μας και να ψωνίσουν ότι και όσα δωράκια θέλουν. Αυτά τα χριστουγεννιάτικα αρκουδάκια περιμένουν να πουληθούν, να την κάνουν απ’ τον πάγκο και να εισέλθουν με αγάπη σε ένα ζεστό σπιτικό.
Ο γιός μου ο Ηλίας (από αριστερά), η γνωστή πια σε όλους σας και ανιψιά μου Ειρήνη και ο Φράγκη (αδελφός της Ειρήνης και άρα ανιψιός μου και φυσικά 1ος ξάδελφος του Ηλία μου).
Αλοίμονο… ας γεμίσουμε πρώτα τα στομαχάκια μας, να έχουμε και δύναμη να κάνουμε τον κόσμο άνω κάτω κι αν είναι και δυνατόν να κάνουμε και τον Άγ. Βασίλη να το βάλει στα πόδια :)
...τα παιδιά τα έδωσαν όλα εκείνη την ημέρα πάλι... δεν φαντάζεστε!!!
...μα δεν είναι πανέμορφα τα στολίδια μας; Όλα αυτά τα στολίδια ομορφαίνουν τις Χριστουγεννιάτικες ημέρες.
Ο γιός μου κι εγώ. Βρισκόμαστε στο πάγκο μου. Εδώ που τα λέμε, τίποτα σχεδόν δεν έμεινε απούλητο.
Ο πάγκος μου πριν αδειάσει! Είχαμε πολύ καλές τιμές και πολύ ποιοτικά εμπορεύματα.
Εδώ βλέπετε τα τραπέζια που είχαμε ετοιμάσει στην αίθουσα του παζαριού. Ο κόσμος άρχισε να μαζεύεται σιγά σιγά και να μας κάνει παρέα, απολαμβάνοντας την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα αλλά και τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
...καφεδάκι, κέικ, λουκουμάδες και άλλα πολλά εβγαιναν ασταμάτητα απο την κουζίνα... πως σας φαίνονται; :)
Η κουζίνα δουλεύει ασύστολα. Όσο περνάει η ώρα, τόσο μαζεύεται ο κόσμος και τόσο πιο πολλά πιάτα ετοιμάζοντε...
ΧΟ ΧΟ ΧΟ... Η Αγιοβασιλίνα του παζαριού.

Τα παιδιά πέρασαν καλά μαζί της... δεν ξέρω βέβαια η ίδια πως πέρασε... ξέχασα να την ρωτήσω, αλλα για να είμαι ειλικρινής δεν θα ήθελα να ήμουν στην θέση της...

Ε! ναι… γυναίκες είμαστε, τι ξέρουμε εμείς από μούσια; Μας έφυγαν και τα γένια μας στράβωσε και το μουστάκι μας… αχ αχ αχ!!! Τι να κάνουμε… δεν είναι όλα κραγιόν και μάσκα μαλλιών. Σας ζητούμε συγνώμη για τις ελάχιστες ατέλειές μας… μην ξεχνάτε ότι όλα αυτά τα οργανώσαμε μια ομάδα γυναικών… αμούστακες :) Το σπίτι της Αγ. Βασιλίνας. Όλα τα παιδάκια πόζαραν μαζί της με χαρά και έβγαλαν αμέτρητες φωτογραφίες. Το τι της ζητούσαν για τα Χριστούγεννα μένει ακόμα ένα ερώτημα... καλύτερα μην μάθουμε... χα χα χα!!! ...μια ευχάριστη χριστουγεννιάτικη παρεούλα...
Η Ειρήνη ξεκουράστηκε με την πρώτη ευκαιρία στην καρέκλα της Αγ. Βασιλίνας.
Κι εδώ ετοιμάσαμε έναν χώρο ξεχωριστό, όπου τα παιδάκια με τους γονείς τους μπορούσαν να βγάλουν μερικές εορτινές - επαγγελματικές φωτογραφίες με τον φωτογράφο μας.
Από αριστερά: Γεωργία, Ηλίας και Γιώργος... έδωσαν την δική τους ξεχωριστή και παιδική πινελιά εκείνη την ημέρα!!!
Στρωμένα τα τραπέζια πριν την προσέλευση των επισκεπτών μας...
... η αίθουσα έτοιμη να υποδεχτεί τον κόσμο μας! ...πουλήσαμε στολίδια...
...χριστουγεννιάτικα παντοφλάκια...
...αρκουδάκια, κούπες, κεράκια...
...στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας...
...στολίδια για το εορτινό τραπέζι μας...
...πουλήσαμε και κληρώσαμε χριστουγεννιάτικα δέντρα...
...αστέρια...
...και ό,τι χωράει ο νους σας...
...ήταν μια υπέροχη και ιδιαίτερη ημέρα για το χωριό μας, αλλά και για ολόκληρο το νησάκι μας.
Κι έτσι τελείωσε όπως και κάθε χρόνο το Χριστουγεννιάτικο παζάρι στο Όθος, με αναμνήσεις, με γέλιο, με συγκινήσεις και με καινούργιες δυνάμεις για ένα νέο έτος γεμάτο ελπίδα και χαρά για όλο τον κόσμο.
Καλές γιορτές σε όλους σας και σε όλους μας… και να είμαστε όλοι μας και του χρόνου καλά να διοργανώσουμε πάλι το χριστουγεννιάτικο παζάρι και φυσικά να το ξανα-αναρτήσω για εσάς στο:
Σκέψεις…Ερωτήματα…και Συναισθήματα.

2 σχόλια:

  1. Μπράβο Φωτεινή πολύ καλή η πρωτοβουλία σας.
    Μακάρι να γινότανε από πολλους κάτι τέτοιο.

    Να έχεις υπέροχες γιορτές!

    Φιλια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παέμορφο το παζάρι σας Φωτεινούλα!!
    Προσεγμένο και φροντισμένο με πολλή πολλή αγάπη!
    Και του χρόνου να είστε καλά να το ξανα-οργανώσετε!
    Καλές γιορτές να χουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή