Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Ο Απόλυτα παράφορος έρωτας


Στον παράφορο έρωτα όλα τα συναισθήματα εκφράζονται με υπερβολή και αντιθετικότητα: Ηδονή, έμπνευση...έκσταση, μαζί με πόνο, μίσος και θυμό. Ο Έρωτας, άλλωστε, σαν παιδί των θεών Άρη και Αφροδίτης, φέρνει μαζί του τον πόλεμο, την πολιορκία και την καταστροφή. 

Το ερωτικό συναίσθημα κινείται σ΄ ένα άξονα έντασης, που μπορεί να βιωθεί με πολλούς λογικούς περιορισμούς αλλά φτάνει μέχρι το διονυσιακό πάθος.
Μια ενδιαφέρουσα αιτία του παράφορου συναισθήματος φαίνεται να είναι ένα συγκεκριμένο στάδιο ζωής, μια πολύ προσωπική αναστάτωση, που απαιτεί μεγάλη ποσότητα ενέργειας, για να μπορέσει κάποιος να κάνει ανατροπές. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί άνθρωποι ερωτεύονται παράφορα κάτω από πολύ συγκεκριμένες προσωπικές και πιεστικές συνθήκες ζωής, τότε που χρειάζονται φτερά για να πετάξουν. 


Και όσο μεγαλύτερο είναι το προσωπικό πρόβλημα και οι πιέσεις του άλλο τόσο έντονη είναι και η εκστατική εμπειρία Σ΄ αυτή την περίπτωση, ο παράφορος έρωτας είναι η ώθηση και το κίνητρο για να απελευθερωθούν τεράστιες δυνάμεις θάρρους, διακινδύνευσης και αποφασιστικότητας Ετσι, ο πόθος για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο αφυπνίζει ένα κομμάτι του εαυτού μας, κρυμμένο και άγνωστο, που μας οδηγεί να δούμε τί θέλουμε και τί δεν θέλουμε στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ο ερωτευμένος περνά μια οδυνηρή δοκιμασία, επειδή καλείται να αντιμετωπίσει τη σύγκρουση με τις επιθυμίες του αλλά και τις ενοχές από τις υποχρεώσεις, που έχει δημιουργήσει. Ουσιαστικά λοιπόν πρόκειται για μια απόδραση, μια διαμαρτυρία, που οδηγεί σε μια ακόμη ευκαιρία αυτογνωσίας. 

Ο παράφορος έρωτας κρύβει τη σαγήνη αλλά και τον τρόμο της απώλειας: Κανείς άλλος δεν είναι ικανός, εκτός από το συγκεκριμένο πρόσωπο, να μας χαρίσει την ευτυχία, κανείς άλλος δε μπορεί να μας οδηγήσει στην « έξοδο» από την οδύνη μιας ζωής που ανατρέπεται. 

Όμως, η αντοχή του στον χρόνο θα ξεθωριάσει. Μόνο νέες προσαρμογές, ελιγμοί και αμοιβαίες παραχωρήσεις και διαφορετικής έντασης και ποιότητας συναισθήματα θα δώσουν την ευκαιρία να διατηρηθεί μια σχέση που υπήρξε παράφορη. Εδώ έρχεται η ΑΓΑΠΗ και κατωχυρώνει την διατήρηση του παράφορου ΕΡΩΤΑ. Όταν αγαπάς νοιώθεις, δεν ξεχνάς και συντηρείς τον έρωτά σου. Όταν αγαπάς, κανένα εμπόδιο δεν θα βρεθεί στο δρόμο σου. Όταν αγαπάς τον έρωτα… και ο έρωτας αγαπά την αγάπη.  
 
Καληνύχτα σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου