Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Ανάμεσα σε δυο άντρες: πώς θα διαλέξεις.....


Όταν το τραγούδι "μια γυναίκα δύο άντρες, κομπολόι δίχως χάντρες" γίνεται σύνθημα σου, σίγουρα έχεις φτάσει σε εκείνο το σταυροδρόμι της ζωής που δύο άντρες σε παιδεύουν και δεν μπορείς να αποφασίσεις ποιον να διαλέξεις. Αν δεν είσαι επτά χρονών και το δίλημμα δεν περιλαμβάνει τον Κεν Κεν ή τον Τζον Τζον, ήρθε η ώρα να πάρεις τη μεγάλη απόφαση για να μην τρελαθείς.

Επιλογή Πρώτη: ανάλυσε το χαρακτήρα τους

Διάλεξε αυτόν που είναι ειλικρινής, επικοινωνιακός, άξιος εμπιστοσύνης όπως και εσύ. Τα αντίθετα μπορεί να έλκονται. Αν όμως διαλέξεις αυτόν με τον οποίο δεν ταιριάζεις, θα βρεθείς να παλεύεις με τις διαφορές που σας χωρίζουν, καθημερινά. Η αξιολόγησή σου θα πρέπει να βασίζεται και στο πόσο σημαντικό είναι το κάθε χαρακτηριστικό για σένα. Αν για παράδειγμα, η ίδια είσαι κλειστός τύπος και γενναιόδωρη, μπορεί να κουράζεσαι δίπλα σε κάποιον που ενώ είναι κι εκείνος γενναιόδωρος, θέλει να περιστοιχίζεται συνεχώς από φίλους. Ωστόσο, αυτή η διαφορά σας μπορεί να είναι λιγότερο σημαντική σε σχέση με την τσιγκουνιά που χαρακτηρίζει τον αντίζηλό του, που είναι το ίδιο κλειστός χαρακτήρας με σένα.

Επιλογή Δεύτερη: πόσο πολύ ταιριάζετε

Εκτός από την εξωτερική εμφάνιση, πρέπει να συγκρίνεις με καθέναν από τους δύο υποψήφιους: τις θρησκευτικές αντιλήψεις, την σεξουαλικότητα, την ικανότητα διαχείρισης των χρημάτων, τις καλές ή κακές συνήθειες αλλά και τις αξίες που μπορεί να σας δένουν ή να σας χωρίζουν. Τα παραπάνω ζητήματα είναι πολύ σημαντικά, γεγονός που μπορεί να μην σου λέει τίποτα τη συγκεκριμένη στιγμή. Όμως σκέψου πόσο άσχημα θα αισθανθείς αν εκείνος ως δωδεκαθεϊστής, δεν επιθυμεί να παντρευτεί με θρησκευτικό γάμο και βρεθείς ξαφνικά ντυμένη νυφούλα με χλαμύδα.

Επιλογή Τρίτη: σκέψου το μέλλον

Σίγουρα θα πρέπει να ζεις την κάθε στιγμή. Σε τέτοιες περιπτώσεις διλημμάτων, είναι καλό να φαντάζεσαι τη ζωή σου δίπλα στον ένα ή τον άλλο υποψήφιο. Άλλωστε, είναι γνωστό πως καμία γυναίκα δεν επιλέγει τον σύντροφό της (έστω κι αν μιλάμε για μια απλή σεξουαλική επαφή) αν δεν περάσει έστω και αστραπιαία η εικόνα της δίπλα του μετά από είκοσι χρόνια. Ζήτα του να σου πει πως σκέφτεται το μέλλον του. Αν δεις πως σκοπεύει να μένει τα επόμενα χρόνια της ζωής του στο σπίτι που του έφτιαξαν οι γονείς του, πάνω από το δικό του, αναρωτήσου αν θέλεις να γίνεις κομμάτι αυτού του μέλλοντος.

Επιλογή Τέταρτη: σύγκριση ενδιαφερόντων

Δες ποιες είναι η αγαπημένες ασχολίες του καθενός και κατόπιν σύγκρινέ τες με τις δικές σου. Παρόλο που δεν θα περνάτε όλη την ημέρα μαζί, είναι σημαντικό να υπάρχουν κάποιες ασχολίες που θα σας δέσουν σαν ζευγάρι. Αν εσύ είσαι σπιτόγατα, θα διαλέξεις εκείνον που θα λατρεύει το κοκούινγκ και τα ντιβιντί στο σπίτι και όχι αυτόν που θα σε σέρνει στα όρη, στ' άγρια βουνά για αναρρίχηση.

Επιλογή Πέμπτη: επιστροφή στο παρελθόν

Αν οι μελλοντικές σκέψεις δεν είναι το φόρτε σου, σκέψου τις στιγμές που πέρασες με τον καθένα ξεχωριστά. Θυμήσου ποιος σε στήριξε σε κάποια επαγγελματική κρίση ή σε ένα οικογενειακό πρόβλημα. Αναρωτήσου σε ποιο πρώτο ραντεβού πέρασες καλύτερα. Συνήθως, η πρώτη εντύπωση είναι και η πιο σωστή και όσο κι αν θέλεις να κρυφτείς πίσω από το δάχτυλό σου, από την αρχή ήξερες ποιος είναι ο ιδανικός άντρας για εσένα.

Επιλογή Έκτη: ζήτα την γνώμη των άλλων

Φυσικά, δεν θα πρέπει να μιλήσεις σε άτομα που δεν εμπιστεύεσαι, όπως η φίλη-φίδι. Μίλα μόνο στην οικογένεια ή στις κολλητές σου. Σε ξέρουν αρκετά ώστε να μπορείς να εμπιστευτείς την κρίση και το ένστικτό τους.

Επιλογή Όγδοη: άκου την καρδιά σου

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, οι περισσότερες επιλογές που κάνουμε στηρίζονται στην λογική και όχι στην καρδιά. Αυτή τη φορά όμως θα πρέπει να εμπιστευτείς τα αισθήματά σου και όχι τα τυπικά χαρακτηριστικά που θα ήθελες να έχει ο άνθρωπος που θα έχεις δίπλα σου. Ένα καλό αυτοκίνητο, μια ώριμη ηλικία, μερικά υλικά αγαθά, είναι ευπρόσδεκτα, όμως δεν σου εξασφαλίζουν την ευτυχία.

Επιλογή Ένατη: ο τρίτος δρόμος

Μήπως σου πέρασε καθόλου από το μυαλό πως αν κάποιος από τους δύο υποψήφιους ήταν ο ιδανικός θα τον είχες διαλέξει ήδη; Μπορεί να μην το σκέφτηκες, αλλά ίσως κανένας από τους δύο να μην κάνει για εσένα. Αν δεν σε ενδιαφέρει μια ανούσια περιστασιακή σχέση, ψάξε κι αλλού. Στο σταυροδρόμι που βρίσκεσαι υπάρχει ακόμα ένα μικρό μονοπάτι που δεν ξέρεις που μπορεί να σε οδηγήσει.

Επιλογή έσχατη: πέτα το μπαλάκι

Αν η προσωπική εξερεύνηση, δεν σε οδηγήσει πουθενά, αποποιήσου την ευθύνη. Κάλεσέ τους σε ένα ωραίο καφέ (και τους δυο) και ανακοίνωσε πως δεν μπορείς να αποφασίσεις μόνη ποιος από τους δύο προτιμάς. Μπορεί να σε παρατήσουν, να σε βρίσουν, ίσως και να σε χαστουκίσουν. Αλλά αν ένας απ' τους δύο -ή και οι δύο- σε θέλει πραγματικά θα σε διεκδικήσει. Σε κάθε άλλη περίπτωση, πάμε γι' άλλα.

4 σχόλια:

  1. Άλλη μία επιλογη:..δε χρειαζεται να διαλεξεις..μπορεις να εχεις και τους 2!!!
    Πλακα κανω..
    Μονο μια ειναι η επιλογη και αυτή τη δινει η καρδια και μονο αυτή..κανενας αλλος..δε θέλει ψαξιμο καθολου.γεια χαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φωτεινή μου καλημέρα.

    Καλά και χρήσιμα όλα αυτά, αλλά πίστεψέ μου, όταν έρθει η στιγμή της κρίσης ένα μονάχα θ' ακούσει μια γυναίκα: το τικ τακ της καρδούλας της!

    Και θα πετάξει στ' άχρηστα όλα τα προαναφερόμενα ορθολογικά στοιχεία, τις εκτιμήσεις και τα ερωτηματικά...

    Τα φιλιά μου, τα λέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oταν γεννιέται η σκεψη της επιλογής , εχει πεθάνει προ πολλού ο έρωτας. O Eρωτας είναι τυφλός και οδηγός του μόνο η τρέλλα . Ποτέ η λογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φωτεινη, μεσα σε μια καρδια χωραει μονο ενας, αλλιως δεν ειναι καρδια αλλα, οπως λεει και το τραγουδι, καφενειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή