Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ-ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗΣ


Το βίωμα των θετικών συναισθημάτων είναι η ανταπόκριση του Σύμπαντος.
Οταν λοιπόν νιώθετε καλά, το Σύμπαν σας λέει: ''Kάνεις καλές σκέψεις''.
Αντίστοιχα, όταν νιώθετε άσχημα, η απόκριση που λαμβάνετε από την επικοινωνία σας με το Σύμπαν λέει: ''Κάνεις κακές σκέψεις''.

Όταν λοιπόν νιώθετε άσχημα ,αυτά τα συναισθήματα είναι η ανατροφοδότηση σας από το Σύμπαν,το οποίο ουσιαστικά σας λέει:''Κίνδυνος! Άλλαξε σκεπτικό άμεσα! Καταγραφή αρνητικής συχνότητας.Άλλαξε συχνότητα. Φάση αντίστροφης μέτρησης για υλοποίηση.ΚΙΝΔΥΝΟΣ!!''

Την επόμενη φορά που θα νιώσετε άσχημα ή θα αντιληφθείτε το παραμικρό αρνητικό συναίσθημα, αφουγκραστείτε το σήμα που λαμβάνετε από το Σύμπαν.
Εκείνη τη στιγμή μπλοκάρετε το δικό σας καλό,το εμποδίζετε να έρθει σε σας επειδή βρίσκεστε σε αρνητική συχνότητα.
Αλλάξτε τις σκέψεις σας και σκεφτείτε κάτι καλό, κι όταν αρχίσετε να λαμβάνετε τα καλά συναισθήματα , τότε θα ξέρετε ότι αυτό συνβαίνει επειδή ΕΣΕΙΣ μετατοπίσατε τον εαυτό σας σε νέα συχνότητα.
Το Σύμπαν απλώς επιβεβαίωσε την αλλαγή επιστρέφοντάς σας καλύτερα συναισθήματα.


3 σχόλια:

  1. πολύ καλό και αληθινό έτσι ακριβώς είναι
    και με πέτυχες σε λίγο λάθος συχνότητα
    καλή σου νύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ...ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να πω την αλήθεια δεν είμαι ούτε κοινωνιολόγος ούτε ψυχολόγος, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να βγάλουμε μερικά συμπεράσματα περί του συναισθηματισμού από τις προσωπικές μας εμπειρίες, και θα μπορούσαμε ίσως να δίναμε μια απάντηση βασισμένη στην Ορθόδοξη λατρευτική ζωή και θεολογία.

    ...μμμμμμμμμμμμμμμμμμμμ................

    Φυσικά τα συναισθήματα είναι δώρα από τον Θεό. Είναι ενδεικτικά μιας εσωτερικής αλλαγής, συνήθως από εξωτερικά ερεθίσματα. Θα μπορούσαμε να συγκρίνουμε τα συναισθήματα με των πίνακα οργάνων ενός αυτοκινήτου, σαν να λέμε το κοντέρ λ.χ. ή το όργανο που μάς δείχνει την θερμοκρασία της μηχανής. Όταν αλλάζει κάτι στην μηχανή τα όργανα αυτά θα μάς υποδείξουν την αλλαγή. Όμως, το όργανο που μετράει την θερμοκρασία της μηχανής δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να μετρήσουμε την πίεση στα λάστιχα. Κι ακόμα πιο πολύ δεν μπορούμε να βασίζουμε όλες τις αποφάσεις μας όταν οδηγούμε στις ενδείξεις των οργάνων. Θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψη τις οδικές και καιρικές συνθήκες, την κυκλοφορία, κ.α.

    Ο συναισθηματισμός σκλαβώνει την λογική, γίνεται ψυχική διάθεση ή κατάσταση, τρόπος σκέψεως. Όταν βρεθεί κάποιος σ’ αυτήν την κατάσταση του συναισθηματισμού, τότε χρησιμοποιεί την λογική μόνο για να δικαιώσει τις συναισθηματικές του αντιδράσεις.

    Δυστυχώς, ο συναισθηματισμός συγχέεται συχνά με την πίστη. Αυτό φυσικά δείχνει πόσο ανώριμοι είμαστε πνευματικά. Με τον συναισθηματισμό γινόμαστε σαν τα μικρά παιδιά που δεν μπορούν να σκεφτούν λογικά και αντιδρούν συναισθηματικά. Όμως τα μικρά παιδιά είναι ταπεινά και αθώα, και γνωρίζουν ότι στο τέλος θα πρέπει να συμμορφωθούν με το θέλημα των γονέων τους. Από την άλλη πλευρά, οι ενήλικες σπάνια είναι ταπεινοί, και επιτρέπουν στον εγωισμό τους να τους αποπροσανατολίζει. Αν και τα συναισθήματα είναι ένα μέρος του εαυτού μας, ο εγωισμός κάνει το συναίσθημα να γίνεται συναισθηματισμός, γιατί το «εγώ» είναι αυτό που μάς λεέι ότι το συναίσθημα μας είναι το μόνο στοιχείο που μετράει σ’ οποιαδήποτε κατάσταση.

    Η αλήθεια είναι ότι η εμπειρία του Θεού δεν είναι βασισμένη στα συναισθήματα. Όλα έχουν τη θέση τους στην ζωή μας και στην σχέση μας με τον Θεό, αλλά η γνώση του Θεού δεν βασίζεται σ’ αυτά που νοιώθουμε. Έχουμε τις γραφές και την συλλογική εμπειρία της Εκκλησίας που μάς ενημερώνουν περί του Θεού και περί τις αλήθειες Του. Η εμπειρία του Θεού είναι κάτι που αφορά όχι μόνο τα ανθρώπινα συναισθήματα και την ανθρώπινη λογική αλλά και το πνεύμα του.

    Ο Χριστιανισμός δεν είναι θρησκεία συναισθημάτων. Δεν πλησιάζουμε το Άγιον Ποτήριον, γιατί «νοιώθουμε» την ανάγκη να λάβουμε την Θεία Κοινωνία αλλά γιατί έχουμε την ανάγκη της Θείας Κοινωνίας, την ανάγκη να σωθούμε μέσω της ενεργείας του Θεού. Γι’ αυτό συμμετάσχουμε στα Θεία Μυστήρια, όχι μόνα συναισθηματικά, αλλά με όλο το είναι μας, για να λάβουμε την χάρη του Θεού και την λύτρωση της ψυχής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή