Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2009

Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΟΥ...


Ποτέ δεν ξέρεις πότε είναι κοντά σου ο Φύλακας άγγελός σου, γι' αυτό πρέπει να δοκιμάζεις. Οι άνθρωποι έρχονται στη ζωή μας είτε για κάποιο λόγο, είτε για ορισμένο χρόνο, είτε για πάντα. Όταν ξέρεις αυτό, ξέρεις και τι να κάνεις για τον κάθε άνθρωπο.
Όταν κάποιος είναι στη ζωή μας για κάποιο λόγο, συνήθως απαντά σε μία ανάγκη μας που με κάποιο τρόπο έχουμε εκφράσει. Έχει έρθει για να μας βοηθήσει σε μια δυσκολία, να παρέχει καθοδήγηση ή υποστήριξη, για να μας συνδράμει φυσικά, συναισθηματικά ή πνευματικά. Μοιάζει θεόσταλτος και είναι. Είναι εκεί για το λόγο ακριβώς που τον χρειαζόμασταν..... Μετά, χωρίς να κάνουμε κάτι λάθος και ίσως ακόμα σε μια άβολη στιγμή και παρ' ότι μπορεί να πληγωθούμε, η σχέση θα τελειώσει. Κάποιος από τους δύο θα πει ή θα κάνει κάτι που θα βάλει τέλος. Μπορεί ο άνθρωπος αυτός να πεθάνει. Μπορεί απλώς να φύγει μακριά μας. Κάποιες φορές, μπορεί να ενεργήσει με τέτοιον τρόπο που να μας αναγκάσει να πάρουμε θέση. Αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε είναι ότι, η ανάγκη μας βρήκε ανταπόκριση, η επιθυμία μας εκπληρώθηκε, οπότε η δουλειά του ανθρώπου αυτού τελείωσε. Η προσευχή μας πήρε απάντηση και είναι ώρα να προχωρήσουμε.
Όταν κάποιος είναι στη ζωή μας για ορισμένο χρόνο, αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να ωριμάσουμε, να μοιραστούμε και να μάθουμε.
Μπορεί να μας φέρει μια ειρηνική εμπειρία, ή να μας κάνει να γελάμε. Θα μας μάθει να κάνουμε κάτι που δεν κάναμε ως τώρα και πάντως η παρουσία του θα μας δώσει μεγάλη χαρά. Παρ' ότι μπήκε στη ζωή μας για ορισμένο χρόνο, το έργο του ήταν σπουδαίο.
Όταν κάποιος είναι στη ζωή μας για πάντα, μας διδάσκει μαθήματα ζωής. Θα μας διδάξει αυτά, πάνω στα οποία πρέπει να χτίσουμε στέρεα συναισθηματικά θεμέλια. Η δουλειά μας είναι να δεχτούμε το μάθημα, να αγαπήσουμε τον άνθρωπο αυτό και να εφαρμόσουμε όσα μάθαμε στη σχέση μας μαζί του, σε όλες τις σχέσεις και όλα τα πεδία της ζωής μας. Λένε ότι, η αγάπη είναι τυφλή, αλλά η φιλία διαισθητική. Είτε είναι για κάποιο λόγο, είτε για κάποιο χρόνο, είτε για μια ζωή, σ' ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία αυτής της εμπειρίας.
Σ' ευχαριστώ που είσαι μέρος της ζωής μου.

3 σχόλια:

 1. Φυλακας άγγελος, ειναι αυτός που θελεις να πιστευεις, οτι σε φυλάει. Φύλακας άγγελος είναι ο ανθρωπος εκείνος που του το επιτρέπεις να σε φυλαει. Οταν αγαπας καποιον αληθινά, αυτόματα γινεται ενας φυλακας άγγελός σου, διοτι συνεχως ειναι στο μυαλο σου και φυσικα, εσυ στο δικό του μυαλο. Ο άνθρωπος που θα σ' αγαπήσει πραγματικά, θα είναι συνεχως μέσα σου... το νοιωθεις, το καταλαβαινεις. Πονάς οταν πονά και πονα οταν πονας. Η επικοινωνία μεταξύ ενός ζευγαριού που αγαπιετε ειναι τόσο έντονη, που κάποια στιγμή και ανα πασσα στιγμη, ο ενας αισθανεται και νοιωθει τον αλλον τόσο κοντα του και μεσα του, ακομα και οταν τους χωριζει μεγαλη αποσταση. Ο φυλακας αγγελος υποφερει... σε προσεχει, εχει την εννοια σου... θελει να μην παθεις κακο, να μην στενοχωρηθείς. Φυλακας αγγελος ειναι η δυναμη της αγαπης του ανθρωπου που σ' αγαπα.
  Οποιος καταφερει να αγαπησει το πνευμα σου Φωτεινη μου, αυτος θα εχει και το αξιωμα και την τυχη του φυλακα αγγελού σου.
  Όλοι οι υπολοιποι φυλακες αγγελοι, ειναι οι Αγιοι... που όλοι τους ειναι φυλακες μας... ειτε πιστευουμε είτε οχι.
  Καλο Σαββατοκυριακο Φωτεινη... μμμμμμμμμμ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ναι Σωκρατη ισχυει αυτο που λες...ειναι η απολυτη αγαπη.....η σπανια...αυτη που αναζητουν οσοι ξερουν να αγαπουν και να ζουν αληθινα.

  Τυχεροι οσοι το εχουν....

  Καλο Σαββατοκυριακο και σε σενα μμμμμμμμμμμμ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑ ΧΑΘΕΙ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή