Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

ΣΧΕΣΗ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 2

Συμβουλές για να κρατήσετε ζωντανή μια σχέση με απόσταση!
Ζώντας σε μια εποχή που ο τομέας των ερωτικών σχέσεων έχει υποστεί πολλές αλλαγές , ένα συνηθισμένο φαινόμενο είναι οι σχέσεις με απόσταση , καταρρίπτοντας την θεωρία ότι για να επιβιώσει μια σχέση πρέπει τα μέλη της να έχουν συχνή επαφή !
Οι σχέσεις αυτές όμως χρειάζονται
μεγαλύτερη προσπάθεια για να κρατήσουν απ ότι μια σχέση που δεν υπάρχει απόσταση! Υπάρχουν λοιπόν μερικά πράγματα που μπορούν οι σύντροφοι των σχέσεων αυτών να κάνουν ώστε να διατηρήσουν την ερωτική φλόγα αναμμένη παρά την χιλιομετρική απόσταση!
Αρχικά
αν και μερικές φορές δεν είναι εύκολο θα πρέπει να κανονίζεται κάποια συνάντηση με τον σύντροφο σας όσο πιο συχνά γίνεται . Κατά την διάρκειά της θα φροντίζετε να περνάτε όσο πιο ερωτικές και ευχάριστες στιγμές μπορείτε , θα πρέπει να αφήσετε στην άκρη εκείνη την στιγμή πιθανές διαφωνίες που δεν θα έχουν μεγάλη σημασία , αν υπάρχουν σοβαρής σημασίας διαφωνίες απλά συζητήστε σε όσο πιο ήρεμο κλίμα γίνεται! Το βάρος όπως είπα και πρέπει να το δώσετε στο να περάσετε καλά , δυνατότητα που δεν έχετε καθημερινά , γιατί λοιπόν να χάσετε?

Βασικότερο
από όλα σε μια σχέση με απόσταση είναι η καθημερινή επικοινωνία με τον σύντροφο σας η οποία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αμελείται ! Με όποιο τρόπο σας αρέσει , με τηλέφωνο (υπάρχουν ευτυχώς αρκετά προγράμματά με ευνοϊκές τιμές ) , μέσο του ίντερνετ είτε σε κάποιο chat είτε με email ! Αν είστε αρκετά ρομαντικοί η αν θέλετε να δώσετε έναν τόνο ρομαντισμού στην σχέσης σας αλληλογραφήστε που και που , όπως και να το κάνουμε οι παραδοσιακοί τρόποι επικοινωνίας δίνουν έναν ρομαντικό τόνο!

Όπως και στις σχέσεις χωρίς χιλιομετρική απόσταση , έτσι και στις σχέσεις με α
πόσταση θα πρέπει να κάνετε τον σύντροφο σας να νιώθει μοναδικός , εκφράζοντας του την αγάπη σας! Πρέπει να τον κάνετε να νιώθει τόσο μοναδικό που να ξεχνάει την απόσταση που σας χωρίζει! Βασικό είναι να καταλαβαίνετε τα συναισθήματά του , και να συζητάτε τα προβλήματα της σχέσης ώστε αυτά να εξαφανίζονται γιατί μην ξεχνάτε ότι ήδη υπάρχει το πρόβλημα της απόστασης!

Ανανεώστε συνεχώς την σχέση σας , στέλνοντάς δωράκια αγάπης
στο ταίρι σας μικρά αλλά και πολύ αγάπη αν θέλετε να υπάρχει και το στοιχείο του αιφνιδιασμού μπορείτε να το κάνετε αυτό χωρίς να το περιμένει , θα χαρεί πολύ!

Κακός σύμβουλος
σε μια σχέση με απόσταση είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης ,θα πρέπει να πιστεύετε τον άνθρωπο σας και να μην είστε καχύποπτοι , για να είναι σε μια σχέση με απόσταση που έχει δυσκολίες πάει να πει ότι σας αγαπάει και η ζήλια μπορεί να γίνει καταστροφική!

Θα πρέπει η σχέση ν
α κινείται σε φυσιολογικό ρυθμό , να μοιράζεστε ανησυχίες για την ζωή του συντρόφου σας όχι μόνο σχετικά με την σχέση σας αλλά και για την ζωή του γενικότερα , μπορείτε μαζί να παίρνετε από κοινού αποφάσεις για θέματα που αφορούν τις ζωές σας για παράδειγμα για την δουλεία σας για την οικογένειας σας , αυτό θα βοηθήσει στο να μετριαστεί η απόσταση και να νιώσετε πιο κοντά !

Με δύο λόγια όταν είστε σε μια σχέση με απόσταση η σκέφτεστε να δημιουργήσετε μια τέτοιου είδους σχέση αφήστε την απόσταση να είναι μόνο χιλιομετρική και όχι ψυχική!


Φάρμακο για την ζήλια? Να το δοκιμάσω?


Τι κάνουμε όταν η ζήλια που και μου μας χτυπάει την πόρτα;

Το φαινόμενο της ζήλια παρατηρείται σε όλα τα ζευγάρια σε κάποια στάδια της ζωής τους. Μερικές το φορές το πρόβλημα που δημιουργείται μοιάζει ανυπέρβλητο αλλά με λίγη καλή προσπάθεια μπορείτε να μάθετε να αντιμετωπίζετε τους πρώην και τις πρώην αδιάφορα και χωρίς να σας επηρεάζουν.
Μερικοί άνθρωποι (οι τυχεροί της παρέας ) εκ φύσεως δεν είναι ζηλότυποι και σπάνια εκδηλώνουν το φαινόμενο της ζήλιας κατά την διάρκεια της ζωής τους.

Για αυτούς όμως που πραγματικά η ζήλια έχει γίνει καθημερινό πρόβλημα που τους χαλά την διάθεση αλλά και την ίδια την σχέση , πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα!

Αρχικά , το άτομο που ζηλεύει πρέπει να εντοπίσει ποιος παράγοντας του προκαλεί την ζήλια. Ζηλεύει κάποιον /α πρώην ; Ζηλεύει οποιοδήποτε άτομο του αντίθετου φύλου που πιθανό να συναναστραφεί με τον / την σύντροφο του;

Ανακαλύπτοντας την αιτία της ζήλιας , βάζουμε τις βάσεις για την αντιμετώπιση της και μπορούμε έτσι καταλήγοντας στο τι την προκαλεί , να εφαρμόσουμε και τις ανάλογες συμπεριφορές για να την περιορίσουμε και τελικά να την εξαλείψουμε.
Η ζήλια συνήθως προκαλείται από ένα γεγονός , μια πράξη του /της συντρόφου μας , ή ένα άλλο άτομο εκτός σχέσης.

Πρέπει λοιπόν να διερευνήσουμε , τι συνέβηκε την πρώτη φορά που πιάσαμε τον εαυτό μας να αισθάνεται αισθήματα ζήλιας για τον / την σύντροφο μας. Τι έγινε λοιπόν που θεωρείται το σημείο μηδέν στην ζήλια μας ;

Μήπως κάποιος σας είπε κάτι για τον / την σύντροφο σας που σας ενόχλησε; Μήπως ένας /μια πρώην ξαφνικά φέρθηκαν σας παραπάνω από πρώην ; Μήπως ο /η σύντροφος σας έκανε κάτι σε σχέση με το αντίθετο φύλο που σας έκανε να νιώσετε ζήλια; Αναρωτηθείτε και θυμηθείτε με όσο μεγαλύτερη σαφήνεια είναι δυνατόν.
Αφού ρωτήσετε τον εαυτό σας τις πιο πάνω ερωτήσεις θα καταλήξετε στο γιατί προκλήθηκε αρχικά η ζήλια και η καχυποψία σε σχέση με τον / την σύντροφο σας. Υπάρχει και το ενδεχόμενο , του να συνειδητοποιήσετε ότι δεν υπήρξε κανένας σοβαρός λόγος αλλά ότι εσείς έχετε την τάση να ζηλεύετε χωρίς ιδιαίτερες αιτίες.

Αν σας ενόχλησε κάτι που έκανε ο /η σύντροφος σας , τότε προσπαθείτε να καθορίσετε τους λόγους για τους οποίους συμπεριφέρθηκε με αυτό τον τρόπο και τι ακριβώς
επηρέασε εσάς. Μήπως είδατε μια παρόμοια συμπεριφορά σε κάποια προηγούμενη σας σχέση ;

Μήπως ο / η σύντροφος σας ξεπέρασε κάποιο όριο που έχετε εσείς στο μυαλό σας σε σχέση με την μεταξύ σας σχέση και που ο / η σύντροφος σας δεν το γνώριζε ;

Μόλις έχετε κατανοήσει πλήρως τους λόγους , τότε κάντε μια συζήτηση με τον / την σύντροφο σας και εξηγείστε του / της τι συνέβη. Μπορεί όλα να είναι μια παρεξήγηση που θα λυθεί εύκολα και γρήγορα. Εξηγώντας στον / στην σύντροφο σας τους λόγους που η συμπεριφορά του / της σας επηρέασε θα αποφύγετε την δημιουργία τέτοιων παρεξηγήσεων και στο μέλλον. Μιλήστε ανοικτά!
Αν ένα τρίτο άτομο ευθύνεται για τα συναισθήματα ζήλιας που σας δημιουργήθηκαν , προσπαθήστε να καταλάβετε ποια ήταν τα κίνητρα και οι σκοποί του ατόμου αυτού για να σας πει κάποια αρνητικά λόγια για τον /την σύντροφο σας ή ακόμα χειρότερα για να φλερτάρει τον /την σύντροφο σας επιδεικτικά μπροστά στα μάτια σας.

Πριν καταλήξετε σε οποιοδήποτε συμπέρασμα , ρωτήστε και την γνώμη του / της συντρόφου σας. Εάν η στάση του τρίτου ατόμου απέναντι στον / την σύντροφο σας , σας ενοχλεί συστηματικά συζητήστε το και πάλι με τον / την σύντροφο σας και αποφασίστε με ποιο τρόπο θα χειρίζεστε και θα συμπεριφέρεστε σε αυτό το άτομο από δω και στο εξής.
Να θυμάστε πάντα ότι η ζήλια είναι το αποτέλεσμα κάποιας ανασφάλειας που μπορεί να αισθάνεστε για τον εαυτό σας ή για την σχέση σας γενικότερα.

Αν επικεντρωθείτε στο να ενδυναμώστε την αυτοπεποίθηση σας ή την σχέση σας τότε θα καταλάβετε ότι η ζήλια θα περιοριστεί στο ελάχιστο. Και η δική σας , αλλά και του / της συντρόφου σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου