Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

8 δηλώσεις που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ στο σύντροφό σας

Μερικές φορές δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Ρωτάμε την ερώτηση πριν σκεφτούμε ψύχραιμα τις…επιπτώσεις. Όταν τελικά λαμβάνουμε την αγανάκτηση του συντρόφου μας όμως είναι πολύ αργά και μετά πρέπει να τα μπαλώνουμε, με λόγια και πράξεις.

Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι δεν φταίμε μόνο εμείς. Είναι μερικές φορές που πραγματικά φταίνε οι σύντροφοί μας, διότι δεν ανοίγονται, ή δεν εκφράζονται όσο θα θέλαμε, κι έτσι εμείς ή το παίζουμε μέντιουμ/ντετέκτιβ προκειμένου να καταλάβουμε τι είναι στο μυαλό τους. Το παράξενο (για εμάς) είναι ότι πολλές φορές στο μυαλό τους δεν βρίσκεται κάτι ιδιαίτερο, όπως το μέλλον της σχέσης μας για παράδειγμα, ή απλούστατα σκέφτονται πως θα πάει η ομάδα τους στο Champions League και με τι απόδοση θα παίξουν το βραδινό στοίχημα…


1. Με παχαίνει;
Ειλικρινά τώρα. Τι απάντηση θα ήθελες σε αυτή την ερώτηση; Δεν καταλαβαίνεις ότι του βάζεις παγίδα; Αν σου πει ναι, τότε θα υπογράφει την καταδίκη του (δηλαδή της γκρίνιας σου) ενώ αν σου πει όχι, τότε θα τον κατηγορήσεις ότι δεν είναι ειλικρινής! Όπως και να το δεις, χαμένη θα είσαι, οπότε βάλε το ρούχο που σου αρέσει εσένα πιο πολύ, και άσε το σύντροφό σου να ανησυχεί μόνο για το πώς θα στο βγάλει. Γιατί προφανώς αυτό τον νοιάζει μόνο!

2. Που πηγαίνει η σχέση μας;
Αυτή την ερώτηση την κάνουμε μόνο όταν θέλουμε να στείλουμε το σύντροφό μας…στα βουνά και τα λαγκάδια. Αυτή η ερώτηση θυμίζει στο άλλο φύλο αυτά που θέλει να…ξεχνάει. Τη δέσμευση δηλαδή! Αφήστε τα πράγματα να πάρουν την πορεία τους, και όταν είναι έτοιμος, θα σας πει που θα …πάει αυτή η σχέση. Διαφορετικά μπορεί να τον αναγκάσετε ή να κλειστεί περισσότερο στον εαυτό του, ή να σας πει κάτι που δεν αισθάνεται στην πραγματικότητα.

3. Σαν τον πατέρα μου κάνεις.
ΣΤΟΠ. Αυτό, μην το ξαναπείς. Ό, τι κι αν ισχύει, ποτέ δεν είναι σωστό να συγκρίνουμε ανθρώπους, ειδικά με τους συντρόφους μας. Κρατήσου και μην το πείς, έτσι ώστε να μην φοβάσαι την αναπάντεχη σύγκριση που θα έρθει σαν επακόλουθο, όταν σου πει ότι του θυμίζεις τη μάνα του. Ειδικά αν δεν την συμπαθείς!

4. Δηλαδή τώρα είμαστε ζευγάρι?
Προσπάθησε να μην είναι το πρώτο πράγμα που θα του πεις μετά το πρώτο σας ραντεβού ή ερωτική συνεύρεση. Όπως είπαμε, οι άνδρες φοβούνται για κάποιο λόγο τη δέσμευση, οπότε καλύτερα να μην πιέσεις την κατάσταση, και ας ευχηθούμε ότι όταν το νιώσει πραγματικά (δηλαδή μερικά ραντεβού μετά), θα σου το δείξει με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.

5. Αν ασχολιόσουν με μένα όσο και με τη δουλειά σου θα ήμουν ευχαριστημένη.
Μήπως εσύ δεν ασχολείσαι αρκετά με τη δική σου δουλειά, ή τις δικές σου υποχρεώσεις και έτσι αισθάνεσαι την ανάγκη να επικοινωνείς συνέχεια μαζί του; Αν ναι, τότε βρες κάτι να σε κρατά απασχολημένη, γιατί πολλά ζευγάρια χωρίζουν λόγω τέτοιων διαφωνιών. Σε κανέναν δεν αρέσει να κάνει υπερωρίες, οπότε ή έχει πολλή δουλειά, ή απλά σε αποφεύγει. (ή στη χειρότερη, του αρέσει η γραμματέας του επειδή είναι υπάκουη και δεν του γκρινιάζει;)

6. Είμαι πιο ωραία από την πρώην/ τη γειτόνισσα/ αυτή που περνάει/ την Angelina Jolie;
Άνθρωποι είμαστε, έχουμε κι εμείς τις ανασφάλειές μας, οι οποίες προέρχονται και από τις προσωπικές μας εμπειρίες, και από την έλλειψη feedback του συντρόφου μας. Αν αυτός λοιπόν δεν εκφράζεται, τότε είναι θέμα χαρακτήρα. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να ζητάμε συνέχεια επιβεβαίωση. Αυτό δείχνει στον άλλο ότι έχουμε χαμηλή αυτοεκτίμηση. Γι’ αυτό λοιπόν καλύτερα να περιμένουμε να μας το πει ο άλλος μόνος του, παρά να δείχνουμε τα κόμπλεξ μας. Αλλιώς, θα προτιμήσει την πιο άνετη γειτόνισσα/πρώην/ ηθοποιό του Hollywood με την αυτοπεποίθηση που ξεχειλίζει!

7. Τι σκέφτεσαι τώρα;
Αν σκεφτόταν κάτι που σε αφορά θα στο έλεγε (μάλλον). Το πιο πιθανό είναι ότι σκέφτεται ότι δεν έπρεπε να φάει και τα 3 σουβλάκια ή ότι δεν έπρεπε ο Σπανούλης να χάσει το 3ποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα μπάσκετ με την Αργεντινή. Δώσε του χώρο και ελευθερία έκφρασης έτσι ώστε όταν όντως έχει κάτι στο μυαλό του να το λέει. Μην ξεχνάς ότι οι άντρες μεγαλώνουν με το πρότυπο που θέλει τους «δυνατούς» να τα κρατούν μέσα τους και δείξε κατανόηση.

8. Μ’ αγαπάς;
Εάν αμφιβάλλεις για το αν σε αγαπά ή όχι, τότε μάλλον έπεσες στο λάθος σύντροφο. Όσο…σνομπ και αν πρέπει να είναι οι άντρες σύμφωνα με τα κοινωνικά πρότυπα, το σ’ αγαπώ οφείλουν να το λένε όταν το αισθάνονται. Και αν δεν στο λέει όσο συχνά θες, μπορείς πολύ απλά να του εξηγήσεις πόσο σημαντικό σου είναι, και πόσο χαίρεσαι όταν σου ανοίγεται.


Εν κατακλείδι: αφήστε το σύντροφό σας ελεύθερο κινήσεων (και εκφράσεων) έτσι ώστε να είστε σίγουρες πως τα λόγια του είναι ειλικρινή και όχι απόρροια της πίεσής σας. Όποτε νιώθετε ότι…θέλετε να γκρινιάζετε σε κάποιον τότε πάρετε τηλέφωνο την κολλητή σας, ή ακούστε δυνατά ένα τραγούδι για να ξεθυμάνετε! Μετά, με ψυχραιμία, επικοινωνήστε στο σύντροφό σας αυτό που επιθυμείτε, ευθέως και χωρίς γκρίνια. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα επιτυγχάνετε αυτό που επιδιώκετε!


Καλή επιτυχία (και υπομονή)!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου