Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

ΣΧΕΣΗ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 1


Γίνεται ;

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι οι σχέσεις από απόσταση έχουν ημερομηνία λήξης. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει το ζευγάρι είναι σίγουρα μεγάλες. Η ρήξη της σχέσης μπορεί να ξεκινήσει από αμφιβολίες και ζήλια που πολύ συχνά γεννιούνται όταν ο σύντροφος βρίσκεται μακριά. Αρκετά συχνά ο ένας από τους δύο υποκύπτει στον πειρασμό μίας άλλης κρυφής σχέσης. Αυτά είναι μόνο μερικά προβλήματα που μπορεί να επιφέρει η απόσταση.

Ωστόσο, μία σχέση δεν απαιτεί απαραίτητα την καθημερινή σωματική και οπτική επαφή. Πολλές σχέσεις, εφόσον βασίζονται σε πραγματική και αληθινή αγάπη και ενδιαφέρον, μπορούν να επιβιώσουν. Πολύ περισσότερο, μία σχέση από απόσταση πολλές φορές ενδυναμώνει τη σχέση καθώς κάνει πράξη το «κάθε εμπόδιο σε καλό». Αν και εσύ προβληματίζεσαι για το μέλλον της σχέσης σου μην απογοητεύεσαι. Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και όχι απλά μπορεί να διατηρήσεις τη σχέση σου, αλλά να την κάνεις πιο δυνατή.

Κράτα καθημερινά τον σύντροφό σου ενήμερο για τις φιλίες σου και τα σημαντικά ή ασήμαντα γεγονότα που συμβαίνουν στην προσωπική σου ζωή. Έτσι διατηρείς την επικοινωνία στη σχέση και κάνεις τον άλλο να αισθάνεται ότι πραγματικά αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς σου.

Να δίνεις δημιουργικότητα ακόμα και στον τρόπο επικοινωνίας σου. Μπορείς πέρα από τα μηνύματα και το τηλέφωνο, να στέλνεις e - mails , κάρτες κ.α. Ο υπολογιστής σου δίνει τη δυνατότητα να στέλνεις φωτογραφίες και εναλλακτικές δυνατότητες επικοινωνίας, όπως το chat , ιδίως στις περιπτώσεις που ο σύντροφός σου βρίσκεται στο εξωτερικό.

Φρόντισε η επικοινωνία σας να είναι τακτική. Αυτό δεν σημαίνει απλά σε καθημερινή βάση, γιατί μπορεί να καταλήξει ρουτίνα, κάτι που θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγετε. Σημαίνει ότι επικοινωνείς για πολλά μικρογεγονότα που σε απασχολούν, όπως κάτι που δεν πήγε καλά στη σχολή ή τη δουλειά. Σημαίνει επίσης να επικοινωνείς και μόνο για να πεις ένα «σ΄ αγαπώ». Με απλά λόγια, θα πρέπει να μοιράζεσαι την καθημερινότητά σου και τις σκέψεις σου.

Μην αφήσεις ποτέ περιθώρια για αμφιβολίες. Τα ψέματα κάθε είδους, ακόμα και τα αθώα, απαγορεύονται. Πολύ απλά το πιο σημαντικό στοιχείο στη σχέση από απόσταση είναι η εμπιστοσύνη. Ακόμα και το πιο μικρό ψέμα, εφόσον μαθευτεί, μπορεί να κάνει την εμπιστοσύνη να καταρρεύσει.

Δείξε ρομαντισμό. Και αν απορείς πως μπορείς να δείξεις ρομαντισμό τόσα χιλιόμετρα μακριά, θέλει απλά λίγη φαντασία. Στείλε κάρτες, ερωτικά ποιήματα και γράμματα, δώρα ή ένα βίντεο στο οποίο στέλνεις ένα μήνυμα αγάπης, και πολλά άλλα.

Φρόντισε κάθε φορά που βρίσκεστε από κοντά να είναι αξέχαστη. Βασικός κανόνας είναι οι λίγες στιγμές που ζείτε μαζί να ξεφεύγουν από την καθημερινότητά σου. Βγείτε έξω, πηγαίνετε μία εκδρομή, κάντε μία έκπληξη ο ένας στον άλλο, γευματίστε έξω κ.λπ. Κάνε τις στιγμές που περνάτε μαζί μοναδικές. Έτσι θα λαχταράς για την επόμενη φορά που θα βρεθείτε. Το καλύτερο είναι να σχεδιάζετε όσο βρίσκεστε μακριά τις στιγμές που θα ζήσετε όταν βρεθείτε.

Φρόντισε να βρίσκεστε όσο το δυνατόν συχνότερα. Μερικές φορές βέβαια αυτό είναι δύσκολο. Η σχέση όμως, ακόμα και όταν δεν μεσολαβεί η απόσταση, απαιτεί θυσίες. Και οι δύο σε μία σχέση θα πρέπει να είναι έτοιμοι γι΄ αυτές.

Με λίγη προσπάθεια και ενδιαφέρον, η σχέση από απόσταση μπορεί να επιβιώσει. Τα εμπόδια θα πρέπει να τα δεις ως πρόκληση, που θα σας φέρει κάποια στιγμή κοντά.

Εσυ τι πιστεύεις ;

Δεν τις χωρίζει η απόσταση
τσ 'αγάπες τις μεγάλες
γιατί άνε τις εχώριζε
θα μοιάζανε με τσ 'άλλες!!!


Ήθελα μόνο να σου πώ.........

Μου λες φοβάσαι την απόσταση που μας χωρίζει
δακρύζεις και ορκίζεσαι πως μ'αγαπάς
αγγελική η λάμψη που τα μάτια σου φωτίζει
αστέρια που ανάβουνε χαρούμενα σαν με κοιτάς...


Μου λες κρυώνεις όταν μένεις μόνος μακριά από μένα
παραπονιέσαι πως σου λείπω,πως πολύ πονάς
φοβάσαι,λες,μη σε αφήσω πίσω με τα περασμένα
κι ορκίζεσαι πως πιο πολύ κι απ'τον Θεό με αγαπάς..

Παραπονιέσαι ακόμα που γελάω με τα παράπονά σου,
νομίζω,λες,πως είναι αστείο,δεν σε παίρνω σοβαρά
μα κατά βάθος ξέρεις πως θα είμαι πάντοτε κοντά σου,
όσο γυρίζει η γη θα σ'αγαπάω αληθινά....

Κι αν τώρα έχεις κοιμηθεί και πάλι μόνος
σκέψου μονάχα πως στα όνειρα θα'μαι κι εγώ εκεί
θα σου φωνάζω πως δεν τέλειωσε για μας ο χρόνος
θα είμαι εκεί,στο υπόσχομαι,πριν έρθει το πρωί...

Μέσα στη νύχτα έτσι απλά θα έρθω να σε βρώ
θα ακουμπήσω λίγο τα μαλλιά σου όπως θα κοιμάσαι
κι έτσι γλυκά θα ψιθυρίσω σ'αγαπώ,
ο,τι κι αν γίνει θα'μαι δίπλα σου,μη μου φοβάσαι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου